DiloGroup, Makine Tasarım Mühendisliği Alanındaki İnovasyonlarını Tanıtacak
DiloGroup fuarda; kart besleme yöntemiyle elyaf hazırlamadan başlayarak hassas ağ oluşturmaya kadar uzanan tam kapsamlı teknolojik süreç ve yeni Hyperpunch Hα delme çözümleri sergileyecek. Yardımcı işletim sistemi “diloline 4.0”ın tasarlanmasında “Endüstri 4.0” öğeleri kullanıldı.
DiloTemafa bileşenleri ile elyaf hazırlama aşamasında ise “Baltromix Pro” ile daha yüksek verim için vazgeçilmez bir uygulama olan daha hızlı gerçekleşen harman aktarım uygulanması sergilenecek. “Balya zamanlayıcı” yardımı ile elyaf balyaları beslenerek ve doldurma seviyesi tam olarak kontrol edilerek, rölantid ya da aşırı doldurmanın önüne geçilir. “DI-LoWatt” sensör modülü ise minimum hava ile elyaf taşınmasını sağlayarak önemli oranda enerji tasarrufu imkânı sunuyor.
HyperLayer
Mevcut evrensel kart besleyici VRS-P Vibration Chute, besleme kalitesini daha da geliştiren bir ince açma aşaması ile destekleniyor. “VectorQuadroCard”ın ardından küçük ve orta katman genişliklerde en yüksek verim sağlayan ve özellikle hidrojenerasyon hatlarına hitap eden yüksek hızlı çarpma perdesi “HyperLayer”in en son sürümü de fuarda sergilenecek çözümler arasında yer alıyor.
Hyperpunch teknolojisinin eliptik iğne ışınının sunduğu kinematik avantajlar, klasik Hyperpunch tekniğinin çok ekonomik bir versiyonu olan “Hyperpunch Hα” tezgâhında daha etkin kullanılabiliyor. Fuarda sergilenecek olan DI-LOOM OD-II SLHαV iğneli dar dokuma tezgâhı, oldukça homojen bir dikiş dağılımı sağlamak için 6000X yeni iğne kalıbı ile destekleniyor.
Çapraz kesiciye ve dokuma tezgahına otomatik iplik geçiren kart için otomatik yardımcı başlatma sistemi “smart start” ile manuel müdahale sayısı azalıyor.
“3D-Lofter”, “tekstil katkı maddesi imalatı” alanında; otomotiv sektöründe ve diğer uygulamalarda kullanılan iğne keçeleri için daha fazla elyaf tasarrufu sağlayacak. Çünkü topolojik olarak dağıtılan elyaf kütleleri, keçede “bireysel ağ biçimlendirme” denilen noktalara yerleştirilebiliyor.
“Diloline 4.0”, Siemens işbirliği ile imalat sürecini daha da basitleştirme, ağ şekillendirmede şeffaflığı arttırma ve bu sayede verimliliği arttırma amacıyla oldukça çeşitli “akıllı üretim” sistemlerine de sahip. Üretim verileri saklanıyor, belgeleniyor ve karşılaştırılıyor. “Alarm monitörü” ile sorunlar görüntüleniyor.
Üretim analiziyle, bekleme sürelerinin nedenleri belgeleniyor. Bu veriler, sorunların önlenmesinde kullanılabiliyor. Mobil uygulamalar ve bulut verileri (mindSpheres) üzerinden çok sayıda bilgi modülü geri çağrılabiliyor. Makinelerin kontrolünde ve üretim verilerinin elde edilmesinde için kullanılan tüm bu yöntemler, üretim sistemindeki karmaşık fonksiyonları personel ve vardiyadan bağımsız olarak daha güvenli hale getirmeye yardımcı olacak.