Karl Mayer Yeni Platformunu Piyasaya Sürdü
Textile Makerspace’in amacı her iki alandan da yenilikleri bir araya getirmek. Bu durumda, Karl Mayer uzmanlığı ve ağları ile kendisini aracı ve teşvik edici olarak görüyor. Textile Makerspace’in öncülerinden biri olan Michael Kieren, “Textile Makerspace, bir şeyleri denemek, geliştirmek ve yenilikçi düşünmek için bir bütün olarak hem tekstil endüstrisinde hem de diğer sektörlerde yer açmalı. Bu durumda, asıl odak değişim ve etkileşimdir. İletişim kurmak, bilgi alışverişinde bulunmak ve sinerjiler kullanmak istiyoruz – başka bir deyişle kendi topluluğumuzu kurmak istiyoruz.” dedi.
Amaç, bazıları hâlihazırda harekete geçirilmiş olan yeni gelişmeler ortaya koymak. Akıllı tekstiller, giyilebilir ürünler ve 3B baskılı giysiler şimdiden bir fuarların ve diğer etkinliklerin odağında yer almaya başladı. Karl Mayer, geçen yıl bu alanda gelişimine Textile Circuit ile başladı.
ELEKTRİKSEL OLARAK İLETKEN TEKSTİLLERLE BAŞLAMAK
Textile Circuit, Textile Makerspace tarafından kapsanan ilk konu. Elektriksel olarak iletken ipliklerin çözgü örme tekstillere doğrudan makinede dâhil edilebilme imkânlarını gösteriyor. Sensörler, iletkenler ve bobinler gibi fonksiyonel elemanlar, herhangi bir ek üretim aşaması olmadan veya tekstil özelliklerinden ödün vermeden çok kolay bir şekilde kumaşa dâhil edilebiliyor. Bu, örneğin, endüktif olarak akıllı telefonları şarj etmek için robotları ve tekstil şarj istasyonlarını kontrol etmek için rahat manşetlerin geliştirilmesine yol açtı.
Michael Kieren, bu tür sistemleri ilk defa Ürün Müdürü Sophia Krinner ile birlikte Kasım 2018’de ABD Kaliforniya’daki IDTechEx Show’da sundu.
Gösterilen ürünler büyük ilgi gördü. Textile Circuit ve Textile Makerspace ayrıca, Şubat 2019’da Münih’te düzenlenen spor sektörünün önde gelen ticaret fuarı ISPO’da yapılan birçok konuşmanın konusu oldu.
SONRAKİ KONU – 3D BASKI
Textile Makerspace platformunun bir sonraki aşaması için ek üretim konusu gündemde. Amaç, tekstilleri tek tek tasarlamak ve işlevsel hale getirmek için 3D baskının sunduğu olanakları tekstil teknolojisiyle birleştirmek. Karl Mayer’de yeni ve geleneksel üretim disiplinlerini bir araya getirmek amacıyla, ‘Tekstil Endüstrisi için İlave Üretim’ adlı bir workshop düzenlendi.
Etkinlik 11 Ocak 2018’de şirketin Obertshausen’deki merkezinde gerçekleşti. Konsept büyük bir başarıya ulaştı. Techtextil fuarının başlamasından bir gün önce, 13 Mayıs 2019’da bir başka etkinlik daha gerçekleşecek. Konulardan biri Textile Makerspace olacak. Platformun diğer tanıtım etkinlikleri Frankfurt’taki bir sonraki Techtextil fuarı ve 20-26 Haziran 2019’da Barselona’da gerçekleşmesi planlanan ITMA olacak.