Parex Mather: Yakma Makinelerinde 166 Yıllık Deneyim
Kalite odaklı kumaş üreticileri, açık-en ve tüp kumaş yakma işleminin güvenilir bir şekilde yapılabilmesi için Parex Mather firmasına yöneliyor. Yılların getirdiği deneyim ile yenilikçi mühendislik kombinasyonu sayesinde, yakma performansı ve enerji verimliliğinde çok ileri seviyede yakma makineleri üretiyor. Parex Mather yakma ekipmanlarının dünya genelindeki eş anlamı, mükemmel kumaş yüzeyi ve en ileri ekonomi demek.
Parex Mather yakma makinelerinin tarihi 1852 yıllarına kadar uzanıyor. O günlerde, Ernest Turner ve Sir James Farmer Norton plaka tipi yakma makineleri üretiyordu. Birçok birleşme ve satın almalar sonucunda, Parex Mather bu öncü markaların varisi konumuna geldi.
Parex 5000 direkt bek teknolojisi ilk olarak 1960 yılında tanıtıldı. Daha önce hiçbir bek teknolojisi, geniş en boyunca bu kadar düzgün ve uniform alev ve ısı oluşturamamıştı– çok hassas mühendislik çalışması sayesinde yaratılan bu basit çözüm yolu günümüze kadar teknik ve ticari üstünlüğünü kanıtladı.
2002 yılında, tüp kumaş pazarına yönelik olarak Parex 5000’in tüp kumaş versiyonunun tanıtımı yapıldı.
Yakma Makinesi
Tekstil terbiye işlemleri içerisinde kumaş yakma işlemi çok kritik bir işlemdir. Hata oluştuğunda, tekrardan işlemler yapılarak düzeltilmesi çok kolay değildir. (örneğin boyama sonrası). Buna ilaveten kumaş yakma işlemine gelinceye kadar; toplam proses içerisinde halihazırda ciddi maddi değere sahip işlemlerden geçmiş olduğundan, yakma işleminin birinci sınıf olmaması durumu ciddi bir maliyet oluşturuyor. Bu yüzden, dünya genelindeki müşteriler, ilk seferde daima doğru yakma konusunda 1852 yıllarına kadar uzanan geçmişe sahip Parex Mather yakma makinelerine güveniyor.
İlk yakma makineleri ya plaka yakma ya da tuğla yakma tipindeydi. Her iki durumda, kumaş çok sıcak bir yüzeyin üzerine temas etmekteydi, örneğin sıcak bakır plaka yada sıcak tuğla.
Parex 5000 Yakma Beki 1960’da Kullanılmaya Başlandı
Doğal olarak birçok dezavantajı olmasına rağmen (enerjiyi çok verimsiz kullanma, sıcaklığın doğru bir şekilde iletilmesindeki zayıflık, makina durduğunda aşırı ısı oluşumu), ticari olarak geçerli ve uniform ısı transferi oluşturacak farklı bir yakma metodu olmadığından dolayı, bu indirekt yakma tipi kullanılmaktaydı. Dizaynında ileri mühendislik teknikleri mevcut, direkt alev yakma teknolojili Parex 5000 yakma beki, 1960 yılında kullanılmaya başlandı.
En son çözüm yolu-tahrikli teknoloji Parex Mather tarafından ITMA 2011’de tanıtılan “Souftouch”. Optimize bek teknolojisi kullanılan ve amaç odaklı ürün özellikli Parex Mather Universal makinası ile boyama ve gaze sonrası, düzgün kumaş yüzeyi ve yumuşak kumaş tuşesine ulaşmak mümkün. Bu yenilik sayesinde kumaş boyama esnasındaki enzim kullanımına karşılık, daha ucuz ve geçerli bir alternatif oluşuyor.