Tayvanlı Tekstil Makine Üreticileri Sürdürülebilir Yeniliklerini ITMA’da Tanıttı
Haber: Dilek Hayırlı
Tayvanlı Tekstil Makine Üreticileri Milano’da düzenlenen ITMA 2023 Fuarı’nda: ‘Tayvan Tekstil Makineleri ile hayallerinizi dokuyun’ sloganıyla bir basın konferansı düzenledi. Firmalar, fuarda sergiledikleri sürdürülebilir yeniliklerini tanıttı.
Konferansın açılış konuşmasını Milano Tayvan Ticaret Merkezi Genel Müdürü Kate Wu ve Tayvan Makine Sanayi Birliği Tekstil Makineleri Komite Başkanı James Wang yaptı.
PaiLung Machinery Mill firmasının Başkan Yardımcısı Eric Fu, ‘Yuvarlak Örgüde Akıllı Makine’ konulu, PaiLung Pazarlama Mühendisi Uzmanı Bianca Yeh ise AlterKnit™ ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Fu, PaiLung’un yenilikçi MES & (POMS + KFMS) sistemini yuvarlak örgü makinesine takılan FDD cihazı ile tanıttıklarını ve makinenin yapay zekâya dönüştüğünü söyledi.
AlterKnit, girift desenli kumaşlar oluşturmak için aynı anda dört renge kadar örmeyi mümkün kılan bir kumaş teknolojisi. Yeh; “Tipik olarak birden çok rengi birleştirmek bir kumaşın ağırlığını artırıyor veya pürüzlü yüzeylere neden oluyor. AlterKnit istisna. İpeksi pürüzsüz, hafif ve çevreye daha duyarlı bir kumaş için renk, konfor ve sürdürülebilir üretimi birleştiriyor.” dedi.
ACME Europe Kıdemli Çevresel Sürdürülebilirlik Tekstil Süreci Temsilcisi Pascal Renger, sürdürülebilir bir üretim için devrim niteliğindeki yenilikleri olan AM-ICD boyama makinesiyle ilgili bir sunum gerçekleştirdi. ‘Sürdürülebilirliğe neden ihtiyaç duyuyoruz?’ sorusuna cevap veren Renger, “Tekstil dünyayı en çok kirleten ikinci sektör. Dünyada her yıl 80 milyardan fazla giysi üretiliyor. Bu giysilerin üretimini sağlamak için yılda 32 milyon olimpik havuza eş değer su tüketiliyor. Küresel su sorunundan etkilenen ülkelerdeki su talebi ve mevcudiyeti ısınma ve kuraklık nedeniyle daha da kötüleşecek. Bu nedenle firmalar dünya çapında sürdürülebilirlikle ilgili birçok yeni yasal düzenlemesiyle karşı karşıya kalıyor.” diye konuştu. Firmaların bir an önce su tüketimini, enerji tüketimini, proses sırasında CO2 emisyonunu ve üretim işlemenin toplam maliyetlerini azaltması gerekiyor” diyen Renger, boyama sektörü için bir devrim sayılacak yenilikçi ürünleri Çektirmeli Boyama Makinesi AM – ICD’i tanıttı. Geleneksel olmayan AM-ICD Makinesi, yüksek düzeyde enerji tasarrufu sağlayan ve çevreyi koruyan devrim niteliğinde bir yenilik. Genellikle kumaşları çok su ile ileten geleneksel boyama m/c’den farklı olarak, bu model m/c kumaşları taşımak için son derece düşük flotte oranına 1: 2,5 – 3,5 ulaşan bir konveyör ile donatıldı. Bu nedenle, bu m/c, geleneksel boyama makinelerine kıyasla %65-75’in üzerinde su, buhar, enerji ve kimyasal tüketimi ile atık su tasarrufu sağlayabiliyor.
Logic Art Automation firması Genel Müdürü Steven Shen ‘Boyahane Akıllı Toplam Çözümler’ konulu, Asia Kingdom Machinery Industry firması Genel Müdürü Steven Lin ‘Dijital Yıkama Teknolojisi’, ‘Tai Ho Shing Knitting Machinery firması Pazarlama Müdürü Fernande Lin ise ‘Çorap Örme Makinelerinde Yenilikçi Tru Toe-Bağlantı Entegrasyonu” konulu bir sunum yaptı.