Andritz, Metris Markasıyla Endüstriyel Dijitalleşme İçin Yenilikler Sunuyor
Andritz, 18-21 Nisan tarihleri arasında İsviçre’de düzenlenecek olan INDEX 2023 Fuarı’nda yenilikçi nonwoven üretimi ve tekstil çözümlerini sunacak. Firma, Palexpo’daki nonwoven alanındaki en büyük ticari fuar etkinliklerinden birine 195 m2 lik bir alanla katılacak.
Andritz’in ‘We Care’ sürdürülebilirlik programı, tüm ESG (Çevre, Sosyal, Yönetişim) girişimlerini, hedeflerini ve başarılarını tek bir çatı altında topluyor. ‘We Care’, sürdürülebilirliğe yönelik çok boyutlu, kapsamlı ve pratik odaklı bir yaklaşım benimsiyor. Andritz, INDEX’te nonwoven üretimine yönelik sürdürülebilir ürünlerini ve çözümlerini görücüye çıkaracak. Ayrıca 19 Nisan 2023 tarihinde düzenlenecek olan EDANA sürdürülebilirlik panelinde sunum yapacak.
Andritz, spunlace, Wetlace ve Wetlace CP gibi biyolojik olarak parçalanabilen mendiller için farklı nonwoven prosesler sunuyor ve tek bir hedefi göz önünde bulunduruyor: İstenen ürün özelliklerinin yüksek kalitesini korurken plastik bileşenlerin azaltılması ve ortadan kaldırılması.

Müşteriler, Fransa’nın Montbonnot kentindeki teknik merkezde Andritz uzmanlarıyla birlikte denemeler yapabiliyor ve tüm seçenekleri test edebiliyor. Bu merkez, entegre kağıt hamuru oluşumu ve neXecodry sistemiyle dünya çapında mendiller için ilk nonwoven test merkezidir.
Firmanın güçlü odak noktalarından biri de; yeniden eğirme ve/veya nihai nonwoven kullanımlar için lifler üretmek üzere tüketici sonrası ve endüstriyel tekstil atıkları için eksiksiz tekstil geri dönüşüm hatlarına yönelik ürün yelpazesine sahip olması.
Müşteri bilinci ve düzenlemeleri, giyim markalarını tekstil atıklarını kendi ürünlerinde geri dönüştürmeye zorluyor. Ayrıca geri dönüştürülmüş elyaflar, nonwoven kumaş endüstrisinde çeşitli uygulamalar için kullanılabiliyor.
Örneğin, INDEX’te öne çıkan Spunjet adı verilen patentli nonwoven prosesi, spunlaid sektöründeki en son teknolojik gelişme olacak. Standart spunbond kumaşlara kıyasla rakipsiz hacim ve yumuşaklığa sahip yeni nesil spunlaid nonwovenlar filamentlerin suyla bağlanmasıyla oluşturuluyor.
Ayrıca Andritz fuarda, birinci sınıf bileşenler ve yenilikçi bir teknoloji süreci sunan eXcelle yetişkin bezi üretim hattını öne çıkaracak.
INDEX Fuarı için bir diğer odak noktası, dijitalleşme konusu olacak. Andritz, Metris markası altında endüstriyel dijitalleşme sektöründe geniş ve sürekli büyüyen yenilikçi ürün ve hizmetler sunuyor.
Hepsi bir arada dijitalleştirme platformu olan Metris, tüm yaşam döngüleri boyunca endüstriyel tesisler için tam destek imkânı sağlıyor.





