Chicopee, %100 Geri Dönüştürülmüş, İlk Tek Kullanımlık Mikrolif Islak Mendili Tanıttı
Chicopee, temizlik alanındaki sürdürülebilirlik taleplerini karşılayan ilk %100 geri dönüştürülmüş, tek kullanımlık ıslak mendil olan rMicrofibre’yi tanıttı.
Chicopee, ilk ve tek %100 mikrolif ve %100 geri dönüştürülmüş tek kullanımlık ıslak mendil olan yeni rMicrofibre’yi piyasaya sürdü.
rMicrofibre, bakterileri etkili bir şekilde uzaklaştırarak hijyeni artırıyor, çeşitli yüzeylerde üstün temizlik sunuyor. Chicopee, temizlik sorumluluğunu sürdürerek performans, güvenilirlik ve çevresel sorumluluğuna dikkat çekiyor.
Sürdürülebilir silme çözümlerine yönelik sürekli artan talep ve tesislerdeki dokunmatik ekran teknolojisindeki artışla birlikte temizlik pazarındaki önemli bir boşluğu dolduran rMicrofibre, kullanıcıları sürdürülebilirlik hedeflerinde desteklerken yüksek riskli ve yoğun trafikli alanlarda maksimum temizlik etkinliği sağlamak üzere tasarlandı.
Firma tarafından yapılan basın açıklamasında, çapraz bulaşma riskini azaltmak amacıyla kısa süreli kullanım için tasarlanan tek kullanımlık rMicrofibre’nin, yıkandıktan sonra görünmeyen bakterilerin giderilmesini garanti edemeyen yeniden kullanılabilir mendillerle ilişkili yıkama ihtiyacını ve hijyen risklerini ortadan kaldırdığı belirtildi.
Geri Dönüştürülmüş Malzemelere Yeniden Hayat Veriyor
%100 geri dönüştürülmüş PIR ve PCR liflerinden üretilen rMicrofibre, tamamen geri dönüştürülmüş mikrolif tek kullanımlık ıslak mendillerin öncüsü olarak öne çıkıyor ve mendilin karbon ayak izini azaltıyor, böylece geri dönüştürülmüş malzemelere yeniden hayat veriyor.
rMicrofibre, piyasadaki %100 geri dönüştürülmüş malzeme içermeyen ve saf mikroliften yoksun alternatiflerin aksine performanstan ödün veren viskoz karışımları da dâhil olmak üzere rakipsiz kalarak sürdürülebilir üstün temizlik sağlıyor.
Chicopee’nin mevcut Microfibre serisine uyumlu olarak rMicrofibre için öncelikli uygulamalar arasında yüksek temas noktaları veya çapraz bulaşmaya eğilimli yüksek trafik alanları bulunuyor. Çalışma alanlarına; sağlık tesisleri, havaalanları, oteller ve restoranlar dâhil olup kapı kolları, dokunmatik ekranlar, monitörler, cam ve paslanmaz çelik gibi yüzeyler de hedef alınıyor.
rMicrofibre’deki lifler manyetik bir güç gibi hareket ederek bakterileri nemli bezin içine hapsederek uzaklaştırıyor; bu bezin sadece suyla %99,97 oranında bakteri giderdiği onaylansa da kullanıcının tercih ettiği temizlik rejimine ve belirli görevler için gereksinimlere bağlı olarak kimyasallarla da eşleştirilebiliyor.
rMicrofibre, elyafları yeniden kullanılabilir mikroliften >%80 daha ince olan ‘mikro’ elyaflara bölüyor ve elyafta sıkışan bakteri ya da kiri mekanik olarak temizlemek için üstün yüzey teması sağlıyor. Liflerin pozitif yüklü yapısı; bakteri, kir ve tozu çekiyor, bunlar negatif yüklü olduklarından beze doğru çekiliyor ve bez tarafından etkili bir şekilde tutuluyor.