Türk Giyim Üreticileri İçin Milano’da Büyük Fırsat: “Ready to Show 2026” Kapılarını Açıyor
Uluslararası moda tedariğinin İtalya’daki en köklü platformu olan Ready to Show, 12-14 Eylül 2026 tarihlerinde İtalya’nın ve modanın kalbi Rho Fiera Milano’da kapılarını açmaya hazırlanıyor. Bu yıl Ren Sourcing resmi partnerliğinde Türk giyim üreticilerini bu güçlü platforma taşımayı hedefleyen fuar; hazır giyim, triko ve konfeksiyon sektörlerine Avrupa pazarında benzersiz ticari kapılar aralıyor.
Fiera Milano Çatısı Altında Dev Ekosistem
2001 yılındaki kuruluşundan bu yana AB dışı (non-EU) tedarik sektörünün İtalya’daki lideri olan Ready to Show, geçirdiği büyük stratejik dönüşümle artık Georges Papa’nın sahibi olduğu Tortona Design & Fashion ve Avrupa’nın en büyük fuar organizatörlerinden Fiera Milano S.p.A. ortaklığıyla düzenleniyor. Fuar; MICAM, MIPEL, The One Milano ve Lineapelle gibi sektörün lider uluslararası ticari etkinlikleriyle aynı tarihlerde, “Fashion Link Milano” entegre ekosisteminin bir parçası olarak Hall 10’da gerçekleştiriliyor.
Bu dev entegrasyon sayesinde, 127 farklı ülkeden 46.000’den fazla nitelikli profesyonel alıcı ve sektör uzmanı aynı anda ve aynı çatı altında bir araya geliyor.
Rastgele Trafik Değil, %100 Hedefli B2B Eşleştirme
Ready to Show 2026 bünyesinde yer alacak uluslararası üretici firmalar, sadece stant açmakla kalmayıp fuarın özel “Pre-Show Marketing” hizmetinden faydalanıyor. Fuar öncesinde doldurulan özel formlar aracılığıyla, üreticilerin kapasitelerine ve ürün gruplarına en uygun toptancı, perakendeci ve distribütörler filtreleniyor.
Bu süreçle birlikte, doğrudan tedarik odaklı çalışan 500 seçkin küresel satın almacı (Selected Buyers) ile katılımcılar arasında fuar alanında birebir ve nokta atışı B2B toplantılar organize ediliyor. Ayrıca bu büyük ekosistem; Armani, Max Mara, Diesel, Benetton, Liu Jo ve OVS gibi dünya moda devlerinin satın alma ekipleri tarafından da yakından takip ediliyor.
Türk Giyim Üreticileri İçin Küresel Fırsat
Fuarın Türkiye lansmanını yürüten Ren Sourcing Kurucusu Sibel Ege, bu iş birliğinin Türk hazır giyim sektörü için taşıdığı stratejik önemi şu sözlerle vurguluyor: “Ready to Show’un katılımcı listesinde bugüne kadar Türkiye yer almamıştı. Ren Sourcing olarak fuar yönetimiyle bu resmi partnerliğe adım atmamızın yegane sebebi, Türk giyim üreticilerimizin bu niş ve yüksek verimli platformdan haberdar olmasını sağlamaktır. Çin, Bangladeş ve Hindistan gibi Asya ağırlıklı katılımcı yapısının içerisinde Türk giyim üreticilerinin yüksek kalitesi, lojistik hızı ve üretim gücü anında fark yaratarak Avrupalı alıcılar gözünde üreticilerimizi çok daha premium bir alternatif haline getirecektir.







