İtalyan Yeşil Etiket Ödülleri, ACIMIT Üyesi İki Firmaya Verildi
Milano’da düzenlenen ITMA 2023 Fuarı, 400’den fazla İtalyan tekstil makine üreticisine yedi gün boyunca ev sahipliği yaptı. Ziyaretçiler, İtalyan katılımcıların sergilediği yüksek kaliteli teknolojilerle ilgili ilk elden bilgi alma fırsatı buldu.
İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği (ACIMIT), tüm üyeleriyle birlikte ITMA 2023 Fuarı’nda yerini aldı. İtalyan katılımcılar tarafından kullanılan toplam sergi alanı büyüklüğü 36.000 metrekare oldu. Bu da fuar alanının toplam yüzölçümünün yaklaşık %30’una denk geliyor.

ACIMIT (İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği) Başkanı Alessandro Zucchi.
Ayrıca ACIMIT ve İtalyan Ticaret Ajansı tarafından düzenlenen bir basın toplantısında, 2022 yılında makinelerindeki karbon ayak izi (CFP) emisyonlarını önemli ölçüde azaltan iki ACIMIT üyesi firmaya İtalyan Yeşil Etiket ödülü verildi.
Basın toplantısının açılış konuşmasını ACIMIT (İtalyan Tekstil Makineleri Üreticileri Birliği) Başkanı Alessandro Zucchi yaptı. Zucchi; “Bir kez daha İtalyan tekstil makineleri endüstrisi, tekstil makineleri için dünyanın en büyük vitrininde çok sayıda katılımcı ile lider bir rol oynadı. Şüphesiz ki bu da 2022 yılında bir önceki yıla kıyasla %13 oranında artan yıllık üretimle sektörümüzün canlılığını teyit eden ve tüm müşteriler için önemli bir sinyal.” dedi.
Fuarda, İtalyan üreticiler tarafından sunulan çok sayıda teknoloji çözümünün merkezinde sürdürülebilirlik ve dijitalleşme temaları yer aldı. Nitekim müşterilerden gelen talepler, dijital dönüşümün daha etkili ve verimli üretime olanak tanıyan sürdürülebilir ürünlere ve üretim süreçlerine odaklandı. Bu senaryoda, İtalya’nın tekstil makine üreticileri, ITMA Milano’daki İtalyan tanıtım kampanyasını tanımlayan ‘Geleceği Şekillendirmek’ sloganının da gösterdiği gibi bu iki temel temaya odaklanarak tekstil tedarik zincirinin geleceğini yeniden tasarlamaya yardımcı olmayı amaçlıyor.
Sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve teknoloji…
İtalyan tekstil makineleri endüstrisi bir kez daha ITMA’da, İtalyan Hükümeti’nin Dışişleri ve Uluslararası İş birliği Bakanlığı ve İtalyan işletmelerinin yurt dışında uluslararasılaşmasını teşvik eden ITA-İtalyan Ticaret Ajansı’nın sağladığı destekten yararlandı. İtalyan Ticaret Ajansı Genel Müdürü Roberto Luongo; “Bu yıl düzenlenen ITMA, İtalya’nın tekstil makineleri sektörü için bir kez daha önemli bir uluslararası vitrin oldu. Tekstil makineleri endüstrisi, yenilikçi, küresel, üst düzey satış noktalarının iş modelleri için konsolidasyon sağladığı, uluslararasılaşma için yüksek bir eğilim gösteren girişimci bir zekâ ile Made in Italy teknolojisi için bir mükemmellik noktasını temsil ediyor.
Tekstil makineleri tedarik zincirini, tanıtım programımızın bir parçası olarak önemli bir yatırımla desteklemeye çalıştık ve ACIMIT ile ortaklaşa olarak fuara katılan makine üreticilerimize 2023’ün anahtar kelimelerini geliştirmeyi amaçlayan yapılandırılmış bir faaliyet planı sağladık: sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve teknoloji.” ifadelerini kullandı.

Zucchi: “ACIMIT, Sürdürülebilir Teknolojiler’ ile çevresel ve ekonomik sürdürülebilirliğe kendini adıyor”
Sürdürülebilirlik, hem çevresel hem de ekonomik açıdan sürdürülebilir teknoloji çözümleri, tüketim ve üretim maliyetlerini azaltma konusunda etkili çözümler sunan İtalyan üreticilerin araştırma ve inovasyon çabalarının yıllardır ana odak noktası oldu.
Alessandro Zucchi bunu “ACIMIT, 2010 yılından bu yana 40’tan fazla tekstil makine üreticisinin katıldığı ‘ Sürdürülebilir Teknolojiler’ projesiyle çevresel ve ekonomik sürdürülebilirlik konusuna kendini adıyor.” sözleriyle vurguladı.
ACIMIT ve İtalyan Ticaret Ajansı tarafından düzenlenen basın toplantısı, 2022 yılında makinelerindeki karbon ayak izi (CFP) emisyonlarını önemli ölçüde azaltarak başarılarını kanıtlayan iki ACIMIT üyesi firmanın ödüllendirilmesiyle sona erdi.
40’tan fazla ACIMIT üyesi arasından Pafasystem ve Brazzoli İtalyan Ödülü’e Hak Kazandı
Merkezi Prato’da bulunan ve iplik makineleri üreten Pafasystem S.r.l. ve Senago’da (Ml) bulunan ve kumaş boyama teknolojilerinde uzmanlaşan Brazzoli S.r.l., ‘Sürdürülebilir Teknolojiler’ projesine bağlı kalan 40’tan fazla ACIMIT üyesi şirket arasından makineleri için CFP değeri düşürme yüzdesi cinsinden ifade edilen en iyi sonuçları elde ettikleri için ödül aldı.

Pafasystem CEO’su Francesca Fani
Kazanan iki şirketin yöneticileri memnuniyetlerini şu sözlerle dile getirdiler. Pafasystem CEO’su Francesca Fani; “Kazandığımız ödül için onur duyuyoruz ve minnettarız. İtalyan Yeşil Etiket Ödülü, Pafasystem’deki tüm ekibimizin ortaya koyduğu çalışmanın bir göstergesi. Ürün yenilikleriyle organizasyonumuzu optimize etmek, üretim süreçlerini daha verimli hale getirmek, sürdürülebilirlik konularına ve kurumun sosyal değerlerine duyarlılığı teşvik etmek ve her geçen gün daha iyiye gitmek için ekip olarak sürekli birlikte çalışıyoruz. Aldığımız bu ödül, uluslararası topluma ve 60 yılı aşkın bir süre önce kurulduğumuz Prato’daki tekstil bölgesinin tamamına giderek daha modern, verimli ve her şeyden önce daha sürdürülebilir bir ürün ve hizmet sunmak için büyük bir motivasyon sağladı.” dedi.
Brazzoli Teknik Departman Müdürü Greta Banfi şunları söyledi: “Yeşil Etiket projesine en başından beri katılıyoruz çünkü İtalyan tekstil makineleri üreticilerinin, yeni yeşil teknoloji trendlerini teşvik etme konusunda öncü bir rol üstlendiğini düşünüyoruz. Brazzoli, makineleri için tüketimin azaltılmasını her zaman ön planda tutuyor, bu nedenle Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerimiz her zaman yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler sunmaya odaklanıyor. ”
ACIMIT ayrıca ITMA Fuar alanında İtalya’nın tekstil makineleri sektörüne adanmış “Shaping The Future – İtalyan Tekstil Makineleri endüstrisinin mirası ve kesintisiz gelişimi” adlı fotoğraf sergisi açtı.





