Gülsan Holding’den Tekirdağ’a 95 Milyon Euroluk Yatırım
Türkiye’nin en büyük hijyenik ve medikal kumaş üreticilerinden Gülsan Holding, bünyesinde bulunan Mav Elyaf fabrikası için Çorlu’ya dev tesis yatırımı yaptı.
Gaziantepli Gülsan Holding’in Antep dışındaki ilk fabrikası Tekirdağ’da açıldı. MAV Elyaf Fabrikası yılda 36 bin ton nonwoven kumaş üretecek.
MAV Elyaf Fabrikası, 56 ülkeye ulaşıp yılda 35 milyon dolar ihracat yapmayı hedefliyor. Firma, Türkiye, Avrupa, Afrika, Ortadoğu ve Orta Asya’da nonwoven kumaş üretiminde önemli bir merkez olma yolunda hızla ilerliyor.
Gülsan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Topçuoğlu 2004 yılında Gaziantep’te başladıkları nonwoven yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade ederek fabrika açılışında şunları söyledi:
“Çorlu Ergene 1, Organize Sanayi Bölgesi’nde 95 milyon Euroluk yatırımla 2020 yılı Nisan ayında MAV Elyaf Nonwoven Spunbond üretim tesisimizi devreye alarak ülke ekonomimize katkı sağladığımız için gururluyuz. Türkiye ve yurt dışındaki pek çok bebek bezi üreticisinin ana tedarikçisi konumunda yer alıyoruz. Ürünlerimiz, bebek bezi, hijyenik pedler, hasta bezleri ve medikal sektörlerinde kullanılıyor. Son yaşadığımız Covid-19 pandemisi, ülkemizde bu konuda üretimin olmasının stratejik önemini bir kez daha gösterdi. Spunbond üretimlerimizle medikal sektöründe üretim yapan maske, tulum ve önlük üreticilerinin ana hammaddelerini zamanında karşıladık. Gerek ülkemizin ihtiyaçlarını karşılayarak gerekse de ihracata katkı sağlayarak ülkemize teknik tekstil alanında ki gücümüzle prestij kazandırdık.”
Topçuoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Bu yatırımımızla birlikte ülke olarak Nonwoven kumaş ihracatındaki konumumuzu daha da sağlamlaştırdık. Değişik sektörlerde 3 bin çalışanı ile faaliyet gösteren grubumuz, global spunbond üreticileri arasında dünyada ilk 10’a girerek ülkemizi gururla temsil ediyor. Yıllık 100 milyon dolarlık spunbond ihracatımızla ülkemize döviz kazandırıyoruz. Gülsan Holding olarak, spunbond nonwoven kumaşlar, hijyen amaçlı filmler, hali ipliği ve çuval ihracatlarımızla Türkiye’nin ilk bin ihracatçı firma listesinde iki firmamızla 108. ve 388. sıralarda yer alıyoruz. İki şirketimizle 56 farklı ülkeye toplam 220 milyon dolarlık ihracat yapıyoruz.”





