Kelheim Fibres ve Santoni, ITMF Uluslararası İş Birliği Ödülünü Kazandı
Özel viskon elyafların lider üreticisi Kelheim Fibres ve İtalyan tekstil makineleri üreticisi Santoni, Çin’in Keqiao kentinde düzenlenen ITMF Yıllık Konferansı sırasında düzenlenen törende ‘ITMF Uluslararası İş Birliği 2023’ ödülünü kazandı.
Uluslararası Tekstil Üreticileri Federasyonu (ITMF) tarafından verilen bu prestijli ödül, 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’nin 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi (SDGs) değerleriyle uyumlu olarak tekstil endüstrisindeki uluslararası iş birliğindeki olağanüstü başarıları ödüllendiriyor.
Kelheim Fibres ve Santoni birlikte gelişmiş makine teknolojisi ve yüksek performanslı viskon elyaflar üzerine inşa edilmiş yenilikçi ve sürdürülebilir bir regl dönemi külotu geliştirdi. Sonuç, konfor ve işlevselliği kusursuz bir şekilde birleştiren sürdürülebilir ve yüksek performanslı bir iç çamaşırı oldu.
Santoni’nin özel makineleri, kumaş atıklarında önemli bir azalma ve hatta tamamen atıksız üretim potansiyeli sağlıyor. Aynı zamanda, üretim verimliliğini artırarak maliyet tasarrufu sağlıyor. Kelheim Fibres’in trilobal Galaxy® ve içi boş Bramante elyafı gibi ağaç bazlı özel elyafları, regl dönemi iç çamaşırının emici çekirdeğindeki sentetik malzemelerin yerini alıyor. Kullanıcı için mükemmel performans ve güvenilir koruma sunuyor.
Kelheim Fibres Yeni İş Geliştirme Proje Müdürü Natalie Wunder: “Kelheim Fibres olarak kendimizi açık inovasyon yaklaşımına adadık. Değer zinciri boyunca ortaklarımızla iş birliği yaparak tüm kaynaklardan en iyi şekilde yararlanan yenilikler üretiyoruz. Bu ortaklık sadece uzmanlığı pekiştirmekle kalmıyor aynı zamanda tüm inovasyon sürecini de hızlandırıyor. Sonuç olarak geliştirmelerimizin pazar ihtiyaçlarıyla uyumlu olmasını ve sürdürülebilir çözümler sunmasını sağlıyoruz. Santoni ile iş birliği içinde yürüttüğümüz projemizle, sürdürülebilir regl dönemi iç çamaşırı alanında yeni bir seviyeye ulaştık. ITMF’nin başarılarımızı, çalışmalarımızı takdir etmesi ve gelecekteki iş birlikleri için ilham kaynağı olan Uluslararası İş Birliği Ödülü ile onurlandırmasından gurur duyuyoruz.” dedi.
Kelheim Fibres ve MagnoLab, Sürdürülebilirlik için Ortaklık Kurdu
Öte yandan Kelheim Fibres, Biella bölgesinde bulunan ve tekstil endüstrisinde uluslararası bir şirket ağına sahip olan MagnoLab ile iş ortaklığı kurdu.
Bu ortaklık, tekstil sektöründe yenilikçiliği ve sürdürülebilirliği teşvik etmek için farklı şirketler arasındaki iş birliğinin önemini ortaya koyuyor. Kelheim Fibres, kendi bünyesinde birçok uygulama merkezi ve teknik tesis işletiyor. Etkileyici bir dizi son teknoloji tekstil makinesine sahip olan MagnoLab ile yapılan bu iş birliği, daha da verimli araştırma ve geliştirmeye olanak tanıyor.
Kelheim Fibres Yeni İş Geliştirme, Pazarlama ve İletişim Direktörü Dr. Marina Crnoja-Cosic, iş birliğinin avantajlarını şu şekilde sıraladı: “MagnoLab çatısı altında örgütlenen şirketlerle kurduğumuz yakın ağ sayesinde çeşitli teknolojiler kullanarak küçük miktarlarda numune ve prototip üretebiliyoruz. Bu sayede tekstil değer zincirindeki ortaklarımızın üretim tesislerine doğrudan aktarılabilen özel elyaflarımıza dayalı çözümler geliştirebiliyoruz.”
MagnoLab Başkanı Giovanni Marchi de konuya ilişkin düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Kelheim Fibres iş birliği yaptığımız ilk elyaf üreticisi oldu. Birlikte artık tüm tekstil zincirini temsil ediyoruz ve bu da çalışmalarımızı daha fazla değerli kılıyor.”
Bu iş birliği, yeniliklerin uygulanmasını hızlandırarak pratik testlere olanak tanıyor. Ayrıca Avrupa (ve dolayısıyla bölgesel) değer zincirinin daha yakın bir ağ oluşturmasına da katkıda bulunuyor. Avrupa içinde daha kısa nakliye rotaları sayesinde sadece çevresel etki azaltılmakla kalmıyor aynı zamanda Avrupa’da yeniliklerin gerçekleştirilmesi de kolaylaşıyor.