Monforts Müşterileri Londra’da Bir araya Gelecek
Etkinlik, 5-6 Aralık’ta Londra’nın baştan sona yenilenen ve gittikçe gelişen Doğu Yakası’nda Brick Lane’deki tarihi Eski Truman Brewery’de gerçekleştirilecek.
ECO APPLİCATOR
Denim Première Vision’ın Aralık 2018 Londra etkinliğindeki katılımcılar arasında, geçtiğimiz on yılda denim kumaş ve denim jeans üretiminde küresel pazara hâkim iki ülke olan Hindistan ve Pakistan’dan önemli oyuncular yer alacak. Sürdürülebilir denim üretimindeki liderlerden, her ikisi de yakın zamanda denim imalat tesislerinde Monforts Eco Applicator kurulumu yapan Pakistan’dan Soorty ve Hindistan’dan Arvind şirketi.
Monforts Eco Applicator, özellikle ıslak-ıslak çözümleri gibi geleneksel dolgu malzemelerine alternatif olarak, denim kumaşta germe ve eğirmeden önce kurutma işlemi için gereken termal enerjiyi önemli ölçüde azaltıyor.
Eco Aplicator’ın enerji maliyetlerini önemli ölçüde azaltma özelliği, pazarda hızla kabul gördüğüne işaret ediyor.
Soorty, öncelikle Pakistan’ın Karaçi kentinde faaliyet gösteren ve tesislerinde yaklaşık 22 bin kişiyi istihdam eden büyük bir denim kumaş ve jeans üreticisi. Geçtiğimiz günlerde Bangladeş’te yeni ve ödüllü bir giysi hazırlama departmanı ve ayrıca Amsterdam’da bir tasarım stüdyosu kurdu. Saygın müşterileri arasında C&A, Calvin Klein, Dorothy Perkins, Esprit, H&M, Lee, Mango, Tommy Hilfiger, Tom Tailor ve Zara bulunuyor.
Şirketin Pazarlama ve Ürün Geliştirme Müdürü Mansoor Bilal, çalışmalarını “Sürdürülebilir denim bizim için bir tutku. Hedeflerimize ulaşmak için gittikçe daha fazla yatırım yapıyoruz” sözleriyle ifade ediyor.
ECO LİNE SİSTEMİ, ENERJİ KAYIPLARINI VE KULLANIMINI AZALTIYOR
Monforts, Eco Applicator’ı yeni Eco Line konseptindeki ThermoStretch ünitesiyle birleştirerek kaynak verimliliğinde bir adım daha ileri gidiyor. Monforts ThermoStretch ünitesi, süreklilik arz eden bir süreç içinde doğrultma (atkı düzeltme), germe ve kurutma işlemlerini gerçekleştiriyor.
Monforts Bölge Satış Direktörü ve Denim Ürün Yönetim Müdürü Hans Wroblowski, “Eco Line sistemi enerji gereksinimlerini ve kayıplarını azaltarak, termal transferi artırıyor ve ısı enerjisini daha uzun süre tekstil malzemesinde tutuyor. Böylece önemli oranda enerji tasarrufu sağlanıyor.” dedi.
Arvind geçtiğimiz günlerde Hindistan’da 1.8 metrelik kumaş genişliğinde çalışabilen ve 80 m/dk gibi yüksek hızlarda çalışabilen ilk entegre Monforts Eco Line‘ı kurdu. Sistem, aynı malzeme genişliğinde çalışabilen dört Montex kaplama Ram’ı ile birlikte çalışıyor.
Eco Line sistemi, enerji kayıplarını ve kullanımını azaltıp, termal transferi arttırarak ve kurutma materyalini tekstil malzemesi üzerinde daha uzun süre muhafaza ederek, çok verimli bir şekilde kullanılabilir. Sonuç olarak, %50’ye kadar enerji tasarrufu sağlayabilir.
Egzoz havası enerjisi de atmosfere yayılan emisyon yükü üzerinde olumlu bir etkiye sahip olacak şekilde asgari seviyeye indirilebilir.