DeFacto, Isıtıcı Özellikli Montlarını Teknofest’te Sergiledi
Modanın yanı sıra teknoloji alanında sunduğu yenilikleriyle sektörüne öncülük eden DeFacto, Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’te yerini aldı. DeFacto, Ankara’da gerçekleştirilen Teknofest ‘te ziyaretçilerini akıllı giysileriyle tanıştırdı.
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte değişen alışveriş alışkanlıklarına hızlı ve etkili bir şekilde adapte olabilmek için teknolojik altyapısını sürekli geliştiren DeFacto, kıyafet tasarımlarını teknolojiyle entegre etmeye devam ediyor. DeFacto, teknolojik altyapısı ile geliştirdiği kıyafetlerini 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Teknofest Ankara’da sergiledi. DeFacto’nun sektörde fark yaratacak ısıtıcı özellikli montları ve TÜBİTAK ile geliştirdiği akıllı teknik giysileri, ilk kez festival ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu. DeFacto ayrıca Teknofest katılımcılarına kendi bünyesinde geliştirdiği içerikleriyle bir VR deneyimi de yaşattı.
“Akıllı teknik ürünlerimiz, giyilebilir teknolojiler arasında fark yaratacak”
Türkiye’nin global moda markası olarak Teknofest ziyaretçileriyle buluşturdukları ürünlerden bahseden DeFacto CPO’su Rahmi Say: “Tüm dünyada gelişen teknolojilerle birlikte biz de üretim süreçlerimizde çeşitliliğe yer veriyoruz. Teknolojik altyapımızla her zaman sektöre yön vermeyi hedefliyoruz. Teknofest ziyaretçilerini de akıllı kıyafetlerle tanıştırmak için festivaldeki yerimizi aldık. Su ve rüzgâr geçirmeyen kumaşlarıyla en düşük sıcaklıklarda bile vücut ısısını koruyan, ısıtıcı teçhizatlar bulunan montlarımızı ve TÜBİTAK ile geliştirdiğimiz akıllı teknik ürünlerimizi ilk kez Teknofest ziyaretçileriyle buluşturduk. Bu ürünler, zor koşullarda sağlık takibi yapan, kişisel güvenlik sağlayan, özel kumaşa sahip, sıcaklık sensörleri içeren tasarımı ve teknik özellikleriyle sektörde bir ilke imza atarak giyilebilir teknolojiler arasında fark yaratacak. Teknolojik ve yenilikçi yaklaşımımızla Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali Teknofest’te yer aldığımız için mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Türk bilim insanları tarafından 1 ay boyunca test edildi
Rahmi Say: “TÜBİTAK ile geliştirdiğimiz ve sağlık takibi yapan sensörlerin yer aldığı ürünlerimizin prototipleri, TÜBİTAK MAM Kutup Araştırmaları Enstitüsü koordinasyonunda gerçekleştirilen 3. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi’nde yer alan Türk bilim insanları tarafından 1 ay boyunca test edildi. Kuzey Kutbu Arktik Okyanusu’ndaki zorlu koşullarda giyilen prototip ürünlerimiz 3. Ulusal Arktik Bilimsel Araştırma Seferi Koordinatörü Prof. Dr. Burcu Özsoy ve ekibinden tam not aldı.” ifadelerini kullandı.