Güzel Bir Fuar Geçirdik, Beklediğimiz İlgiyi Gördük
Teksel Tekstil Genel Müdürü Dursun Ferikel, ITM 2024 Fuarı’nda beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını dile getirdi. Ferikel, “Fuar sonrası birkaç tane sürprizimiz olacak. İki tane yeni anlaşma yapacağız.” dedi.
Dünya tekstil teknoloji liderlerini 5 gün boyunca İstanbul’da ağırlayan ITM 2024 Fuarı, 4-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirildi. Ziyaretçilerin sayısı ve çeşitliliği katılımcı firmaları memnun etti. O firmalardan biri de Teksel Tekstil oldu. ITM 2024 Fuarına mümessilliğini üstlendiği boyahane, terbiye, yuvarlak örgü, çorap örme, iplik, iplik kontrol ve triko makineleri alanında dünya çapında lider firmalarla katılan Teksel Tekstil, en son teknolojileri sergiledi. Teksel Tekstil Genel Müdürü Dursun Ferikel, ITM 2024 Fuarı’nda beklentilerinin üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını dile getirdi. Ferikel ile Tekstil Teknoloji dergimiz için bir röportaj gerçekleştirdik.
ITM 2024 Fuarı’nda ön plana çıkardığınız ürünler ve faydaları hakkında bilgi verebilir misiniz?
Teksel, 38 yıldır Avrupa’nın önde gelen makinelerinin Türkiye mümessilliğini üstleniyor. 16 temsilcimizle bu fuara katılıyoruz. Her birinin yenilikleri var ancak burada önemli olan birkaç tanesini sıralamak isterim: Biancalani’nin açık enli sürekli tamburlu yıkama serisi AQUARIA makinesi, çok yüksek su tasarrufu yaparak ıslak işlemleri yapıyor.
İtalyan BTSR markasının Hyper Feeder cihazı elektrik desteği yeteneğine sahip. Teksel olarak da saf gümüş kaplı el yapımı ipliklerle projeler yürütüyoruz. Bu ürün bebek sektöründe, hamile gruplarında ve medikal gruplarında güvenle kullanılabiliyor.
“Teknik Tekstile Dönmeli, Katma Değeri Yüksek Ürünler Üretmeliyiz”
Tekstil sektörünün geleceği için öngörüleriniz nelerdir? Şirket olarak geleceğe nasıl hazırlanıyorsunuz?
Biz pazarlama departmanımızda bu yıl Chat-GPT programını kullanmaya başladık. Markalarımızın yapay zekâ destekli asistanlarını geliştiriyoruz. Ülkemiz zor bir ekonomik süreçten geçiyor. Bu sürecin içerisinde müşterilerimize doğru yatırımlar yaptırmalıyız. Herkesin teknik tekstile önem vermesini istiyoruz. Katma değeri yüksek ürünler yapmamız gerekiyor. Bunları yapmadığımız sürece ülke maalesef tekstildeki bu gelişimini daha ileri seviyeye götüremeyecek.
ITM 2024 Fuarı sizin için nasıl geçti? İlgi beklentinizi karşıladı mı?
Güzel bir fuar geçirdik. Beklediğimiz ilgiyi gördük. Fuar alanı ve rakiplerimizin stantları gayet doluydu. Bizim için bütün yıl boyunca temas ettiğimiz müşterilerimizin fuarda yanımızda olması ve sohbet edebilmemiz bile yeterliydi. Fuar sonrası birkaç tane sürprizimiz olacak. İki tane yeni anlaşma yapacağız.
“İstanbul Bu İşin Merkezi”
Fuarın Asya ve Avrupa’yı birbirine bağlayan İstanbul’da düzenleniyor olması ziyaretçi çeşitliliği açısından sizi tatmin etti mi?
Başka şehirlerde de fuarlarımız oluyor. Ancak İstanbul bu işin merkezi. Standımıza aynı anda 24 farklı ülkeden ziyaretçinin geldiği oldu. Hepsini ağırlayıp, onlara kendimizi ve ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulduk. O yüzden İstanbul bu işin vazgeçilmezi gibi görünüyor.





