Itema, Schoch & Co Srl’nin Satın Alımını Tamamladı
Gelişmiş dokuma çözümlerinin önde gelen küresel sağlayıcısı Itema, tekstil makineleri için tarak, giriş teli ve diğer bileşenler gibi aksesuarların üretimi ve tedarikinde faaliyet gösteren tarihi Schoch şirketinin satın alma işlemini tamamladı.
2019 yılında şirketin hisselerinin %80’inin satın alınmasıyla başlayan entegrasyon süreci tamamlandı. Kurucu ailenin varisleriyle varılan anlaşmanın ardından Itema kalan %20’yi de satın alarak İtalyan iştiraki Schoch & Co Srl’nin tek hissedarı haline geldi.
Schoch, 1907 yılında Alfredo Schoch tarafından Bergamo Eyaleti, Ranica’da kuruldu ve o zamandan beri tekstil endüstrisi için yüksek kaliteli aksesuarlar üretiyor. İsviçreli bir dokuma tarağı üreticisinin oğlu olan Alfredo Schoch, işini İtalya’da kurdu ve ailenin girişimcilik mesleğini sürdürdü. Schoch yıllar boyunca ürünlerinin sürekli olarak üstün performans göstermesini sağlamak için tesislerine en gelişmiş üretim teknolojilerini kurdu.
Schoch, 2019 yılında Itema Group’a katılmasıyla birlikte İtalya’daki merkezini Ranica’dan Colzate’ye, Itema’nın merkezine taşıdı. İtalyan fabrikasına ek olarak Schoch’un Hindistan’da 100 çalışanı olan bir üretim tesisi de bulunuyor.
Itema Group CEO’su Ugo Ghilardi satın alma ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu işlemle birlikte Schoch & Co. şirketinin satın alma sürecini tamamlamış bulunuyoruz. Itema, 2021 yılında Lamiflex ile yaptığı gibi hem ürün geliştirme hem de yeni pazarlar açısından iş birliğini ve sonuçları en üst düzeye çıkarmak amacıyla Grup şirketlerinin insan ve endüstriyel sermayesini entegre etmeyi amaçlıyor.”