“ITM 2022 Fuarı’nın Başarısı Beklentilerimizin Üzerine Çıktı”
Ulaş Şeker, Mahlo Satış Müdürü
Mahlo, ITM 2022 Fuarı’na büyüyen Türk tekstil pazarı için düzeltme ve proses kontrol teknolojilerine odaklanan ve uzun yıllardır partneri olan Masters Limited ile birlikte katıldı. Mahlo standında Orthopac RVMC-15 atkı düzelticinin de aralarında bulunduğu yeni nesil atkı düzleştirme makineleri tanıtıldı. Mahlo Satış Müdürü Ulaş Şeker, fuarın beklentilerinin üzerinde bir yoğunlukta geçtiğini söyledi. Tekstil Teknoloji dergimiz için röportaj gerçekleştirdiğimiz Şeker, ITM 2022 Fuarı ve Türkiye pazarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Üç yıllık aradan sonra ITM 2022 Fuarı’nda bir araya gelmenin sektöre etkileri nasıl oldu?
Pandemi süreci boyunca müşteriler ve üreticiler birbirlerinden uzak kaldılar. İki defa ertelenen ITM 2022 Fuarı herkesi bir araya getirdi ve gördüğümüz kadarıyla insanlar bir araya gelmeyi, yeni teknolojileri yerinde görmeyi özlemişler. Her birimiz açısından bu fuar çok olumlu geçti diye düşünüyorum.
ITM 2022 Fuarı beklentilerinizi karşıladı mı?
Fuarın başarısı beklentilerimizin üzerine çıktı diyebilirim. Hem kendi firmalarımız açısından hem de makine ve yedek parça sattığımız müşterilerimiz açısından iyi geçtiğini söyleyebilirim.
Fuarda tanıttığınız ürünler neler oldu?
Fuarda yeni nesil atkı düzelticilerimizi tanıttık. Düzleştirme makineleri yüksek kumaş kalitesi sağlayarak hatalı üretimi önlüyor. Proses kontrol sistemleri ile malzeme ve enerjinin sadece gerektiği kadarı tüketiliyor. Bu sayede ham madde israfının önüne geçilmesine büyük bir katkı sağlanıyor. Ayrıca Mahlo olarak; otomasyon ve dijitalleşmeye büyük önem veriyoruz. Mahlo sistemleri birbirleriyle iletişim kuruyor ve müşterinin ürünlerini on-line kontrol etmek için hemen kullanabileceği veriler üretiyor. Ek olarak, bu değerler yeni veri analiz aracı mLog’da saklanıyor ve süreçleri optimize etmek ve süreçteki zayıf noktaları en aza indirmek için herhangi bir zamanda geri çağrılabiliyor.
Fuarda yeni iş birliklerine imza attınız mı?
Fuarda müşterilerimizi ağırlamanın yanı sıra, kendi temsil ettiğimiz markalara uygun birkaç firmayla görüşme sağladık. Bu firmalardan İtalyan bir firmayı da kendi ürün portföyümüze kattık, bunu da yakında açıklayacağız.
Türkiye pazarındaki gelişmeleri nasıl değerlendiriyorsunuz?
Son günlerde gördüğümüz kadarıyla denim alanında bazı atılımlar olacak. Yeni yatırımlar yapılacakmış gibi görünüyor. Denim kumaşlara eklenecek yeni elastik liflerle farklı ürünler pazara çıkacak ve bu konuda Türkiye’deki ve yurt dışındaki denim firmaları özellikle de Pakistan’daki firmalar bunlara yatırım yapacaklar diye düşünüyorum. Bizim firmamız açısından şöyle, pandemi etkisiyle birlikte H&M gibi büyük üreticiler, Çin’deki siparişlerini Orta Doğu’ya özellikle Türkiye’ye kaydırdılar. Biz de kendi sektörümüzde bu yatırımların daha fazla gelmeye devam edeceğini, buraya siparişlerin akacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki üç dört sene için iyi bir tablo çizebiliyoruz.