ITMA 2019: Saurer, yenilikçi çözümleriyle müşterilerine destek veriyor
ITMA 2019 sloganımız, amacımızı da vurgulamaktadır: Saurer’in kuruluşundan bu yana tüm yeniliklerimiz, iplikten giyime, lastiklere ve suni çim kadar müşterilerimizin geliştirdiği tüm ürünlerin arkasındaki itici güç olmuştur. Saurer’e göre, bu yılki fuar yeni bir dönemin başlangıcının da işaretçisi. Geçtiğimiz yıllarda, pazarımız hakkında kapsamlı bir bakış geliştirme ve müşterilerimizin ihtiyaçlarına gerçekten anlamda odaklanma hedefine yoğunlaştık. Müşterilerimizden aldığımız bildirimlerden yola çıkarak, kapsamlı bir çözüm tedarikçisi olma hedefimize giden yolda daha fazla çeşit ile ürün protföyümüzü genişlettik. Şimdi de müşteri talepleri doğrultusunda sentetik elyaf eğirmeye yönelik tüm çözümleri sunuyoruz. Saurer’in genel tesis yönetim sistemi portföyümüzün temel parçası: Bu sistemle tüm müşterilerimiz, operasyonlarına ilişkin ayrıntılı bir bakış açısı elde ederek optimizasyonda kolay çözümler elde edebiliyor.
E³ (enerji, ekonomi ve ergonomi) ilkemiz ile tasarım felsefemizin temelini atarken, çözümlerimiz arasına akıllı teknolojiyi de eklemeye başladık. Makinelerimizin kendi kendine öğrenme özelliği sayesinde, işlenen malzemeye uygun bir hız optimizasyonu sağlanıyor. Saurer ürünleri, bir sistemde işçilikten tasarruf sağlayan ve üretim süreçlerini daha verimli kullanarak israfı azaltan, kârlılıkta önemli bir etkiye sahip olan unsurlar içermektedir.
Tüm müşterilerimiz için kolaylaştırılmış veri analizi
Gerek eğirme, gerekse nakış ya da bükümde, tüm müşterilerimiz üretim, kalite ve makine verilerini analiz etmede Saurer’in tesis takip sistemi Senses’dan faydalanabilir. Bu sistem, ekstra bir avantaj olarak, üçüncü parti makinelerle de uyumludur. Kullanıcılar, üretim sürecini kontrol edip daha şeffaf hale getirerek, yeni optimizasyon potansiyelinden yararlanabilirler.
Müşterilerimiz aynı zamanda, fuarda tanıtımı yapılan Autolab serimizde bulunan makineleri ve yeni laboratuar ekipmanlarını, yazılım platformlarına bağlama seçeneğine de sahip olacaklar. Kapasite analitizinin verdiği güçle birleşen bu çözüm, kullanıcıya operasyonda yer alan tüm işlemlerin durumunu yansıtan verileri gerçek zamanlı olarak izleme imkanı sağlıyor.
Vazgeçilmez yaklaşım: Artırılmış otomasyon
Kilit öneme sahip iplik özellikleri zaten hammadde hazırlık aşamasında belirlendiğinden, beş iplik eğirme süreci için de en iyi şerit kalitesini yakalayarak, tüm süreci kontrol etme ve yönetmeyi hedefledik. Yenilikçi Autocard ve cer makinesi Autodraw’ın da eklenmesiyle, eğirme ürün portföyümüzü daha da genişlettik.
Tüm ürünlerimizde olduğu gibi, otomasyon teknolojimizi nakış makinemize de entegre ettik. Yeni Otomatik Arka Hazne ayarı, makinede ayar süresini azaltırken, akıllı iplik izleyici SmartMon da hem mekik hem de iğne ucunda iplik kopmalarının tespitini hassas ve hızlı bir şekilde sağlayarak, tamir maliyetlerini büyük ölçüde düşürüyor.
Veri toplama çalışmalarında sensörler de büyük bir rol oynuyor. Saurer’in büküm makinelerinde ayrıca endüstriyel ve halı ipliklerinde büküm işleminin yanı sıra, lastik teli ve elyafta gerginlik ölçen ve izleyen entegre bir cihaz da bulunacak. Pazarda bu inovasyonun henüz bir benzeri yok.
Festival zamanı
Bu ITMA fuarı, hizmet yelpazemizin yanı sıra çeşitli ürün gamlarının da yıldönümü olduğundan, bizim için özel bir öneme sahip. TechnoCorder 20 yıldan beri müşterilerimizin hizmetinde. İlk Saurer ring iplik eğirme makinesini 70 yıl önce çalıştırdık. Bir buçuk asır önce ise manuel bir makine ile nakış sektörüne girmiştik. Aradan geçen onlarca yılın ardından, inovasyonda daima en ileri noktasında olmak için ürünlerimizi sürekli yeniledik.
Uzmanlar sahnede
ITMA 2019’da düzenlenen bu kutlamalarla, aşağıdakiler dahil olmak üzere sektörümüze bir bakış açısı kazandıran uzmanları ağırlamaktan memnun olacağız:
- Mönchengladbach, Hochschule Niederrhein’den tekstil iplikler teknolojisi uzmanı Prof. Thomas Weide “Modern iplik teknolojisindeki gelişmeler” üzerine konuşacak (21 Haziran, 11:30).
- Textible’in CEO’su ve Yılın Start-up’ı kategorisinde 2017 Futurezone Ödülünün galibi Thomas Fröis. Mekikli nakış yöntemiyle ürettiği ürünleri ile kurduğu başarılı girişiminin hikayesini anlatacak (22 Haziran, 11:30).
- Özel Tekstiller ve Esnek Malzemeler Enstitüsü TITV Greiz’in Genel Müdürü Dr. Uwe Möhring, “Akıllı tekstiller alanında nakışla ilgili yeni fırsatlar” başlıklı bir sunum yapacak (22 Haziran, 16:00).
- ITA, RWTH Aachen’dan araştırmacı Daniel Bücher “Yapay Zeka – tekstil uygulamalarında karar sistemleri”nden bahsedecek (25 Haziran, 11:30).
- Fraunhofer ITWM, Kaiserslautern’dan Dr. Walter Arne ve ITA, RWTH Aachen’dan Erik Bell “Dijital ikizler – paket boyamada geliştirme” konusunda son yenilikleri tanıtacaklar (25 Haziran, 16:00).
Çalışmalarımızın sonucunu sizlere aktarmak, pazarla ilgili düşünceleri paylaşmak ve sektörümüze dair değerli bilgiler sunmak için müşterilerimizi dinlemek üzere, Fira de Barcelona’da Salon 6 Stant B201’de sizi de görmek isteriz.