Loepfe, Renge Duyarlı Yabancı Elyaf Temizleme Yeniliklerini ITM 2022’de Sunacak
Sandra Meier, Loepfe Ürünler ve Çözümler Bölüm Başkanı
Loepfe firması, kurulduğu 1955 yılında bu yana tekstil kalite kontrol alanındaki yeniliklerin öncüleri arasında yer alıyor. Firma, elde ettiği başarılarla optik iplik temizleme sistemleri alanında kendini kanıtlamayı başarıyor. Tekstil Teknoloji dergimizde yer alan ‘İsviçre Özel Bölümü’ için Loepfe Ürünler ve Çözümler Bölüm Başkanı Sandra Meier ile bir röportaj gerçekleştirdik. Meier, ITM 2022 Fuarı ile ilgili hazırlıklarını ve sergileyecekleri ürünleri anlattı.
“2021 Yılında Sensör Satışlarında %80 Artış Yaşandı”
Öncelikle 2021 yılı Loepfe için nasıl geçti? 2021 yılını rakamlarla değerlendirebilir misiniz?
Loepfe için 2021 olağanüstü başarılıydı. En önemlisi, önceki yıla kıyasla sensör satışlarında %80’lik bir artış yaşandı. Bu talebi karşılamak için dünya çapındaki tedarik zincirindeki sıkıntılara ve parça fiyatları üzerindeki yoğun baskıya rağmen üretim kapasitemizi iki katına çıkardık ve stoğu %50 oranında artırdık. Tüm süreç boyunca, güvenilir bir ortak olarak müşterilerimiz nezdindeki konumumuzu korumayı başardık ve siparişleri teslim etmeye devam ettik. Ayrıca kendi temel yetkinliklerimizin ve stratejilerimizin geliştirilmesi ve büyüme planlarımıza odaklandık.
Pandemi sürecinde firmalar Ar-Ge ve yeni ürün geliştirmeye odaklandı. Loepfe firması olarak son iki yılda geliştirdiğiniz yeni ürün ve teknolojileriniz hakkında bilgi verebilir misiniz?
İplik temizleyicilerimiz YarnMaster PRISMA ve ZENIT+ sürekli olarak geliştirilmekte ve akıllı ve kullanışlı işlevsellik güncellemelerini içeren yeni müşteri gereksinimleri uygulanmaktadır.
Seçkin sektör müşterilerimiz, YarnMaster® PRISMA iplik temizleyicimizle yeni standartlar belirlediğimizi onaylıyorlar. Bir IR optik ve bir kütle sensörü tarafından üretilen 2 sinyali işleyen ve değerlendiren, üniteye has özgün ikili ölçüm konsepti ile RGB renk değerlerini ölçen gerçek renge duyarlı sensörümüz, birinci sınıf pazar taleplerinde yeni bir güvenilirlik ve kullanım düzeyini karşılıyor. Verimlilikteki artış, birinci sınıf iplik temizleyici YarnMaster®PRISMA’nın tercih edilmesinde bir diğer belirleyici faktördür.
Optik ve tribo-elektrik sensörlere sahip işlevselliği kanıtlanmış YarnMaster® ZENIT+ iplik temizleyiciler önemli ölçüde geliştirildi. MMF elyaflarını işleyen ring iplik üretim tesisleri, özellikle iplik temizleme performansındaki gelişmeleri teyit etti.
Open-end eğirme işlemi için YarnMaster® EOS iplik temizleyicileri büyük bir donanımsal gelişme gösterdiler. Yeni geliştirilen optik özellikleriyle, bobin sarıcılar artık maksimum makine verimliliği ile birlikte en istikrarlı iplik kalitesi takibinden de yararlanıyor.
WeftMaster® ürün serilerinde, SFB-L atkı ipliği frenleri, dokuma makinesinde 3 yerine 4 fren kafasını kontrol edecek şekilde güncellenmiş elektroniklerle modernize edildi. Termal kumaş ayırma çözümümüz ‘‘Cut-iT’’ yazılımı güncellenerek kullanım kolaylığı, güvenlik ve en kaliteli kenarlar için stabilite sağlandı.
Sektörümüzün önümüzdeki yıllarda karşılaşacağı en büyük zorlukların neler olduğunu düşünüyorsunuz?
Diğer birçok sektörde olduğu gibi, teslimatları zamanında yapabilmemiz ve daha yüksek hammadde ve elektronik bileşen maliyetlerini yönetebilmemiz için tedarik zincirini güvenceye almak çok önemli. Ayrıca, yetenekli ve uzman personel bulabilmek daimi bir sorun olmaya devam edecek. Bu arada, seyahat kısıtlamalarını – vizeler veya sağlıkla ilgili sorunları – sürekli olarak izliyor ve değerlendiriyoruz. Müşterilerimizi mümkün olan en kısa sürede bizzat ziyaret etmek bizim için önemli.

Tekstil endüstrisinde çok şey oluyor: dijitalleşme, sürdürülebilirlik, döngüsel moda yaklaşımı, izlenebilirlik ve çok daha fazlası. Bu durumda Loepfe’nin rolünü nasıl görüyorsunuz?
Loepfe’nin 2021’de Vandewiele Group bünyesine katılması, tekstil değer zincirine erişimimizi genişletmemizi sağlayacak. Donanım, yazılım ve hizmetler aracılığıyla uçtan uca bir sistemin nasıl kurulacağına dair ortak bir vizyonu paylaşıyoruz. Bu önümüzdeki yıllarda da sürdürülecek.
2022 yılı beklentilerinizi, hedeflerinizi, yeni ürünlerinizi ve yatırım planlarınızı anlatır mısınız?
YarnMaster® ZENIT+, YarnMaster® PRISMA, YarnMaster® EOS ürünleri ve MillMaster® Top veri sistemi ile piyasadaki en geniş eğirme sektörü temizleyici portföyünü sunuyoruz. Tüm uygulamalar, malzemeler ve kalite gereksinimleri için uygun modellere sahibiz ve birçok makineye ara yüz sağlıyoruz. Gelecekte tüm sistemleri geliştirmeye ve desteklemeye devam edeceğiz. ITMA 2023 fuarı için 2 adet daha temizleyici modelinin lansmanını planladığımızı şimdiden açıklayabilirim.
“Türkiye Bizim İçin En Önemli ve En Hızlı Büyüyen Pazarlardan Biri”
Pandemi nedeniyle ertelenen ITM Fuarı 4 yıl aradan sonra bu yaz yapılacak. Uzun bir aradan sonra tekstil makine sektörünü bir araya getirecek olan ITM Fuarı ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşır mısınız?
Türkiye bizim için en önemli ve en hızlı büyüyen pazarlardan biri ve şu andaki erişilebilirlik düzeyi bizim için çok değerli. Müşterilerimizle biraz çikolata ve bir İsviçre Nespresso kahvesi eşliğinde ITM fuarında buluşmayı dört gözle bekliyoruz.
ITM 2022’de tanıtımını yapmayı planladığınız yeni ürünleriniz veya yeni teknolojileriniz var mı?
Evet, YarnMaster® PRISMA ve daha fazlası için en son yapılandırma ayarlarını ve renge duyarlı yabancı elyaf temizleme yeniliklerini ITM 2022 Fuarı’nda sunacak olmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Ziyaretçilerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız, bizi 3 Numaralı Salon, 312A Numaralı Stantta ziyaret edebilirsiniz. Müşteri odaklı olmak en büyük önceliğimizdir ve iplik üretim tesisi çalışanları ile gerçekleştireceğimiz toplantılar karşılıklı olarak başarımızı daha da ileriye taşıyacaktır.
Röportaj: Dilek Hayırlı







