Menang, Yeni Andritz Airlay Hattıyla Üretime Hızla Yeniden Başladı
Malezyalı dokumasız otomotiv bileşenleri üreticisi Menang, Mart 2026 ortasında airlay üretim hattına ciddi hasar veren büyük bir yangının ardından üretime yeniden başladı. Andritz tarafından tedarik edilen yeni airlay üretim hattı sayesinde, üretim sadece dört ay içinde yeniden başlatılabildi.

Menang Grup Direktörü William Wong
Yangının ardından Menang derhal bir iyileştirme programı başlattı ve Mart ayı sonunda Andritz’den yeni bir airlay hattı sipariş etti. Andritz, Menang ile yakın iş birliği içinde çalışarak sıkıştırılmış bir proje takvimi sayesinde Temmuz ortasına kadar hattın kurulumunu ve devreye alınmasını tamamladı. Menang, tesisin yeniden inşası ile ekipman kurulumunu paralel olarak yürüterek üretime dönüş sürecini hızlandırdı ve operasyonları üzerindeki etkiyi en aza indirdi.
Menang Grup Direktörü William Wong şunları söyledi: “Yangının ardından odak noktamız, hızlı bir şekilde yeniden inşa etmek ve müşterilerimiz ile iş ortaklarımız için sürekliliği sağlamaktı. Menang ve Andritz ekipleri arasındaki güçlü iş birliği, bunu mümkün kılmada kilit bir rol oynadı. Proje boyunca gösterilen bağlılık ve duyarlılık için içtenlikle teşekkür ederiz ve yeni airlay hattımızla yeniden faaliyete geçmekten memnuniyet duyuyoruz.”
Yeni kurulan Anderitz airlay üretim hattı, Menang’a modern ve güvenilir dokunmamış kumaş oluşturma teknolojisi sunarak, şirketin otomotiv endüstrisindeki gelecekteki büyümesini ve operasyonel hedeflerini destekliyor.





