Savio ve Recycling Atelier’den Tekstil İşlemeyi Basitleştirmek İçin Yeni Ortaklık
İtalya’dan Savio Macchine Tessili S.p.A., Eylül 2024’ten bu yana Recycling Atelier Augsburg ile iş birliği yapıyor. Savio, Recycling Atelier’i ipliklerin sarılması ve kalite kontrolü alanlarında destekleyecek. Bu iş birliği, mekanik tekstil geri dönüşümü için proses zincirini tamamlıyor ve yeni araştırma olanakları açıyor.
Savio Macchine Tessili S.p.A. tekstil makineleri sektöründe iplik bobinleme segmentinde uzmanlaşmış firmalardan biri. 110 yıldan uzun süredir faaliyet gösteren, İtalya ve Asya’da üretim tesisleri bulunan İtalyan şirketi, sarım, büküm, hava jetli eğirme, çekme ve hacimlendirme makinelerinden oluşan bir portföy sunuyor. Ortaklık, mekanik tekstil geri dönüşümü için proses zincirine bir adım daha ekleyerek onu tamamlıyor, ipliklerin sarılması ve kalite kontrolü alanlarında araştırma olanakları sunuyor.
Recycling Atelier ortak ağı, mekanik tekstil geri dönüşümünün tüm işlem zincirini kapsayan on iki endüstriyel şirketten oluşuyor. Savio Macchine Tessili S.p.A.’nın eklenmesi, tekstillerin yüksek kaliteli geri dönüşümü için önemli bir bileşeni oluşturuyor. Savio, yalnızca sarım alanındaki değerli bilgi birikimini paylaşarak katkıda bulunmuyor, aynı zamanda Recycling Atelier’e Proxima Smartconer® sarıcı da sağlıyor. Bobinleme işlemi, ipliğin kalitesi için çok önemli. Bobinleme, ipliğin dokuma, örme, boyama ve terbiye gibi alt akış süreçlerine gitmeden önce kontrol edilebildiği ve nitelendirilebildiği eğirme işleminin son adımını oluşturuyor.
Doğrudan üreticiden gelen bilgi birikimi
Recycling Atelier Başkanı Dr. Georg Stegschuster, şunları söylüyor: “Savio sarım makineleri yüksek verimlilik, düşük enerji tüketimi, birinci sınıf iplik kalitesi, otomasyon ve veri bağlantısı sunuyor. Bu kriterler Recycling Atelier’deki kurulum için ideal. Ayrıca, doğrudan üreticiden öngörü bilgi birikimi alıyoruz. Savio’nun katılımının uygulamalı araştırmamıza getireceği iş birliğini ve olumlu etkiyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”
Savio Macchine Tessili CEO’su Mauro Moro, Recycling Atelier Augsburg ile yapılan ortaklıktan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getiriyor: “Recycling Atelier Augsburg ile yapılan iş birliği, geri dönüşüm bağlamında sarım teknolojisi ve kalite kontrolündeki araştırmaları ilerletmek için atılmış bir adımdır.”
ITA Augsburg Enstitü Müdürü ve Augsburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Makine ve Proses Mühendisliği Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mesut Çetin, Recycling Atelier’in etkisini ve çalışmalarını şöyle açıklıyor: ” Recycling Atelier, ITA Augsburg ve Augsburg Uygulamalı Bilimler Teknik Üniversitesi kendilerini sürdürülebilirliğe doğru endüstri için bir katalizör olarak görüyor. Her türlü yeniliği ve ilerlemeyi memnuniyetle karşılıyoruz. Uygulama odaklı içerik veya temel araştırma olsun, kamu tarafından finanse edilen projeler veya doğrudan sözleşmeli araştırma olsun; endüstri ve araştırma arasındaki her türlü alışverişe açığız.”
Savio, 110 Yılı Aşkın Bir Geçmişe Sahip
Savio, 110 yılı aşkın geçmişi boyunca tekstil değer zincirinin cazip nişlerinde teknolojik lider ve yenilikçi oyuncu olarak hareket etti. Yerel için yerel yaklaşımıyla ilgili tüm coğrafyalarda konsolide bir varlığa sahip olan Savio, pazar talebini ve gereksinimlerini hemen karşılıyor. Savio; İtalya, Çin ve Hindistan’daki üretim tesisleriyle; sarım, büküm ve hava jetli eğirme makinelerinin lider tedarikçisi olarak iplik bobinleme segmentinde tekstil makineleri sektöründe uzmanlaştı.
Augsburg Recycling Atelier; Tekstil Geri Dönüşümü İçin İlk Model Fabrika
Augsburg Recycling Atelier, dünya çapında mekanik tekstil geri dönüşümü için ilk model fabrika olarak kuruldu. Tüm tekstil üretim zinciri boyunca sürdürülebilir bir malzeme döngüsü anlamında yüksek kaliteli tekstil geri dönüşümü için yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla bilim ve endüstriden gelen uzmanlığı kullanmayı amaçlıyor. Augsburg Recycling Atelier araştırma ve geliştirme çalışmaları, kullanılmış tekstillerden yüksek kaliteli ürünlere kadar tekstil ikincil hammaddelerinin tüm yolunu kapsıyor.
Augsburg Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne bağlı bir enstitü olan Augsburg Tekstil Teknolojisi Enstitüsü, Augsburg Yapay Zekâ üretim ağının bir parçası olarak THA ile birlikte sürdürülebilir malzeme döngüsü için bu model fabrikayı başlattı ve Haziran 2022’de açtı.
AI Üretim Ağı Hakkında
Bavyera eyalet hükümeti tarafından kurulan Augsburg AI Production Network, Augsburg ve çevresindeki yapay zekâ uzmanlarından oluşan bir ağ. Ağ ortakları Augsburg Üniversitesi, Fraunhofer Döküm, Kompozit ve İşleme Teknolojisi Enstitüsü IGCV, Augsburg’daki Alman Havacılık ve Uzay Merkezi’nin (DLR) Hafif Üretim Teknolojisi Merkezi (ZLP) ve Augsburg Uygulamalı Bilimler Teknik Üniversitesi’dir (THA). Ağa bölgesel endüstriyel ortaklar da dâhil. Amaç; malzemeler, üretim teknolojileri, veri tabanlı modelleme ve dijital iş modelleri arasındaki arayüzde yapay zekâ tabanlı üretim teknolojileri üzerine ortak araştırmalar yürütmek. Bavyera Özgür Devleti, Hightech Agenda Plus’ın bir parçası olarak projeyi 92 milyon avro ile finanse ediyor.
AI Production Network’de Augsburg Uygulamalı Bilimler Teknik Üniversitesi, yapay zekâ alanındaki bulguları ve gelişmeleri bölgesel endüstri ve kalifiye meslekler için uygulanabilir çözümlere dönüştürüyor. Transfer, THA’nın temel yetkinliklerinden biri. Bölgedeki ve yakınındaki şirketlerle kurduğu iyi ağ sayesinde geliştirilen çözümleri, ister fiziksel olarak üretim tesislerinde ve altyapılarda, isterse stratejik olarak mevcut iş modelinde hızlı ve hassas bir şekilde entegre ediyor.