Tekstil Dünyası 21. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı’nda Buluştu
Tekstil sektörünün merakla beklediği 21. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı, 26 Şubat’ta Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açtı. Her yıl kendi rekorunu kıran fuar, bu yıl da sektörün önde gelen firmalarını ve profesyonellerini bir araya getirdi. İplik sektöründeki son yeniliklerin ve trendlerin sergilendiği fuar, bu yıl da büyük bir ilgiyle başladı.
Azerbaycan, Çin, Mısır, Almanya, Hindistan, Özbekistan, Fransa, İtalya, Malezya, İngiltere gibi ülkelerden 500’ün üzerinde firmanın katılımıyla başlayan fuar, 100’ün üzerinde ülkeden 20.000’e yakın ziyaretçiyi ağırladı. Almanya, Fransa, Fas, İspanya, İsviçre, İtalya, Lübnan, Mısır, Polonya, Portekiz, Romanya, İran, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna, Tunus, Cezayir gibi ülkelerden gelen ziyaretçiler, fuara yoğun ilgi gösterdi.
‘‘Dünyanın En Büyük ve Tek İplik Fuarı”
Tüyap Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarın açılış konuşmasında, “İplik sektörüne yönelik tüm ürünlerin sergilendiği bu fuar, dünyanın tek ve en büyük iplik fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuar kapsamında misafirlerimizi katılımcılarımızla buluşturarak sektörün üretimine, ihracatına, iç ve dış ticaretine önemli katkılar sağlamayı hedefleyeceğiz.” dedi.
“Sektörün Üretimine ve İhracatına Katkı Sağlayacağız”
Uşak Valisi Naci Aktaş ise, “Yurt içi ve yurt dışından yoğun katılımın olduğu bu fuar, ülke ekonomisine katkı sağlayarak sektörün üretimini, ihracatını ve ticaretini güçlendirecek.” ifadelerini kullandı.
Fırat Neziroğlu ile ‘Dokumayı Okumayı Öğreniyoruz’
Fuar ikinci gününde, dünyaca ünlü dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu’nun “Dokumayı Okumayı Öğreniyoruz!” atölyesine ev sahipliği yaptı. Neziroğlu, geleneksel dokuma tekniklerine getirdiği çağdaş yorumu ve sürdürülebilirlik temalı anlatımıyla sektör profesyonellerine ilham verdi.
‘Dokusunda Sanat Var’ Sergisi
Güneydoğu Anadolu İhracatçıları Birliği (GAİB) tarafından düzenlenen Doku Kumaş Tasarım Yarışması’nın özgün tasarımları da fuarda sergilendi. Dereceye giren tasarımcıların kumaşları fuar boyunca, ‘Dokusunda Sanat Var’ sergi alanında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
‘Tepme Keçe ve Tahta Kalıp Baskı’ Workshop’u
İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü’nün hazırladığı Tepme Keçe ve Tahta Kalıp Baskı workshoplarıyla fuar ziyaretçileri farklı bir deneyim yaşadı. Fuarın ilk günü ve son günü yapılan bu workshoplara katılan ziyaretçiler, geleneksel el sanatlarını deneyimleme fırsatı buldu ve kendi tasarımlarını oluşturabildiler.
Sektörün Geleceğine Yön Veren Trendler
Pamuk, polyester, viskon, yün ve elastan gibi farklı iplik türlerindeki yenilikçi çözümlerin sergilendiği fuar, iş birliği fırsatları sunmanın yanı sıra, sürdürülebilirlik odaklı teknolojileri de gözler önüne serdi. Ziyaretçiler, tekstil sektörünün en önemli ham maddesi olan iplikleri yakından inceleme fırsatı buldu.