ACIMIT: 2021’in İkinci Çeyreğinde Sipariş Alımında Artış Kaydedildi
ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi
Endeksin değeri 150,7 puan olarak onaylandı. Bu sonuç, Covid-19 salgını nedeniyle siparişlerin bariz bir şekilde en düşük seviyelerde seyrettiği 2020 yılının Nisan-Haziran çeyrek dönemi ile yapılan karşılaştırmadan etkilendi.
2021’in ilk altı ayı için alınan sipariş endeksinin analizi, İtalyan tekstil makineleri üreticileri için olumlu bir iş dinamiğinin var olduğunu doğruluyor. 2020’nin ilk yarısına kıyasla %122’lik bir genel büyüme oranı hem iç pazarda hem de ihracat pazarlarında gözlendi.
“Endüstri 4.0 teşviklerinin yarattığı canlılık hissediliyor.”
ACIMIT Başkanı Alessandro Zucchi konu hakkındaki görüşlerini şu şekilde ifade ediyor: ‘‘Veriler kesinlikle olumlu ve yenilenmiş bir güven ortamını ifade ediyor. İç piyasada, 2020’deki çöküşün ardından temel fonksiyonlarda bir toparlanmaya ek olarak, Endüstri 4.0 teşviklerinin yarattığı canlılık hissediliyor.”
Zucchi şöyle devam ediyor: ‘‘Ticari sektörde oluşan dijitalleşmeye yönelik baskı, özellikle İtalya’da tüm tekstil endüstrisinde bir rekabet avantajı yaratmak olarak algılanıyor.’’ Bu cesaret verici sinyallere rağmen, bu toparlanmanın sürdürülebilirliği ve sağlamlığı konusunda yine de bir belirsizlik duygusu devam ediyor. ACIMIT Başkanı, ‘‘Bu aşamada makine üreticilerimizin önünde hiçbir engel yok. Hammadde fiyatlarındaki keskin artış durmayacak gibi görünüyor, buna ayrıca bileşenlerin sınırlı tedarikini de ekleyebiliriz, bu da üreticilerimizin aldıkları birçok siparişi yerine getirmelerini zorlaştırıyor.
Son olarak, kalifiye montaj teknisyenleri başta olmak üzere, personelimizin iş seyahatlerine getirilen kısıtlamalar devam ediyor.’’ diyor. Bunların hepsi, sektörün 2021’in üçüncü çeyreğine ilişkin sipariş tahminlerini etkileyen konular arasında yer alıyor. Bu amaçla, ACIMIT’in anketi iç siparişler için önceki üç aya kıyasla önemli bir istikrar ortaya koyarken (şirketlerin% 59’unun ifade ettiği gibi), istikrarlı veya azalan sipariş tahminlerinin sektördeki İtalyan şirketleri tarafından verilen cevapların % 74’ünü oluşturduğu yurtdışında da kritik bir uyarı ortaya koydu.