“ITM 2022 Fuarı’nda Müşterilerimizle Yeni Satış Anlaşmaları Yaptık”
Asil Tan, VAV Technology Global Satış ve Pazarlama Müdürü
Denim üreticileri ve çamaşırhaneler için makineler, robotik teknolojiler ve yazılımlar geliştiren, üreten ve pazarlayan Almanya merkezli yüksek teknoloji şirketi VAV Technology, ITM 2022 Fuarı’nda müşterileriyle bir araya gelen firmalar arasında yer aldı. VAV Technology Global Satış ve Pazarlama Müdürü Asil Tan, ITM 2022 Fuarı’nın pandemi nedeniyle verilen aranın ardından çok doğru bir zamanda yapıldığını dile getirdi. Fuardaki ziyaretçi yoğunluğunun kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Tan, “Fuar süresince yaptığımız iş bağlantılarından ve müşterilerimizin ziyaretlerinden oldukça memnun kaldık. Ziyaretçi profili oldukça kaliteli. Orta Doğu’dan Uzak Doğu’ya ve Güney Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerimiz geldi. ITM 2022 Fuarı beklentilerimizi fazlasıyla karşıladı.” ifadelerini kullandı.
VAV Technology olarak dünyada başka hiçbir firmanın üretmediği ürünleri ürettiklerini söyleyen Tan, “Standımızda gördüğünüz birçok ürünün dünyada benzeri yok. Mesela OB Robotic spraying makinesi insan eliyle yapılan spreylemeyi robotik sistemle yapan bir makine.” açıklamasını yaptı.
“Türk Tekstil Sektörü Rönesansını Yaşıyor”
ITM 2022 Fuarı süresince dünyanın dört bir yanındaki mevcut bayilikleriyle yeni iş birlikleri yaptıklarını söyleyen Asil Tan, müşterileriyle satış anlaşmaları imzaladıklarını dile getirdi. Türk tekstil sektörünün özellikle son dönemde yeniden doğduğunu söyleyen Tan, “Tekstil sektörü çalışanlarının kalitesi, firmaların inovasyonu sayesinde hem rekabetçi hem kaliteli hem de çok uzun servis yapabilen bir yapıya geldi. Türkiye şu anda dünyada en büyük 6. tekstil makinesi ihracatçısı ve en büyük 3. tekstil makinesi ithalatçısı konumunda bulunuyor. Yani Türk firmaları hem teknoloji yatırımı yapıyor hem de pazarlara çok daha hızlı çok daha kaliteli ürün verebiliyor. Şu anda tekstil sektörü 1990’lardan sonra eski rönesansını yaşıyor.” diye konuştu.
“Denim Sektörünün Geleceği Çok Parlak”
Denim sektörünün 20 yıl önceye göre çok daha ileri de olduğunu hatırlatan Asil Tan şöyle devam etti: “Çünkü denim işinde en büyük problem sürdürülebilirlik. Eskiden denim sektöründe çok fazla kaynak harcanıyordu. Kullanılan methodlar insan sağlığına zararlıydı. Şu anda iş teknolojiye dönmeye başladı. Denim teknolojileri bu işin geleceği. Dünyadaki firmaların %10 – %15’i teknoloji kullanıyor gerisi hâlâ geleneksel sistemleri kullanıyor. Markaların bastırması ve ülkelerinde sürdürülebilir teknolojilerin kullanılması konusunda kanunların sertleştirilmesi gerekiyor. Böylece geri kalan %85 firmanın da makineleşmeye geçeceğini düşünüyorum. Çünkü su kaynaklarının azalması, mevsim değişimi, kimyasalların çok ağır olarak kullanılması sektörümüzde makineleşmeyi ve teknolojiyi çok fazla iten ve geleceğini yaratan gelişmeler. O yüzden ben denim sektörünün geleceğini çok parlak görüyorum.”