Karl Mayer, ITMA’da Sürdürülebilirlik Temasına Odaklanacak
Karl Mayer Group bu yılki ITMA 2023 Fuarı’nda ‘Sürdürülebilirlik’ temasına odaklanacak. Karl Mayer fuarda; sürdürülebilir yeniliklerden oluşan koleksiyonunu, çözgülü örme için geliştirdiği yeni çözümünü ve düz örme tekstillere yönelik yenilikçi tasarım yazılımı olan ‘k.innovation Create Design gibi son geliştirmelerini 4 numaralı salonda B119 standında sergileyecek.
Köklü bir geleneğe ve güçlü bir sosyal sorumluluk anlayışına sahip bir aile şirketi olan Karl Mayer Grup, kurumsal stratejisinde sosyal ve ekolojik hedefler doğrultusunda hareket etmeyi, ‘Çevresel Sosyal Yönetişim’ (ESG) standartlarına uymayı taahhüt ediyor. Yaşamaya değer bir geleceğe odaklanan Karl Mayer Grubu, ürün ve hizmetleriyle sürdürülebilir süreçler sağlıyor.
Sürdürülebilirlik, Karl Mayer Group’un dünyanın en önemli tekstil makineleri fuarlarından biri olan ITMA’da sunumunu şekillendiren ana tema olacak. Karl Mayer kompakt bir sürdürülebilirlik galerisinde; çözgülü örme sektöründen malzemelerin döngüsel ekonomisinin bir örneği, düşük atık üretimine sahip 3D örme giysi ve sadece doğal liflerden yapılmakla kalmayan aynı zamanda CO2-etkin dikey kentsel yeşillendirme için taşıyıcı malzeme olarak da kullanılan teknik bir çözgülü örme ızgara kumaş gibi ürünlere yer verecek. Sürdürülebilir yenilikler koleksiyonunun bir diğer özelliği de üretim teknolojisi etrafında dönüyor olması. Bu koleksiyonda, denim endüstrisi için son derece düşük karbon ayak izine sahip bir indigo boyama çözümü de gösterilecek.
ITMA ziyaretçileri, odaklanmış performans gösterisine ek olarak Karl Mayer Group standının geri kalanında neredeyse her fırsatta sürdürülebilirlik temasının yansıtıldığını görecekler.
Karl Mayer’in ITMA mottosu: ‘Değişimde Ustalaşın- kârlı, esnek, sürdürülebilir’
Fuarda, ‘Değişimde Ustalaşın- kârlı, esnek, sürdürülebilir’ sloganı altında müşterilerin: ‘Daha sürdürülebilir olmak adına artan baskıyla nasıl başa çıkabilirim? sorusu da dâhil olmak üzere temel sorularını yanıtlamak için çözümler ve yenilikler sunulacak.
Çözgülü örme için potansiyel bir yol, özel modifikasyonlar sayesinde kesikli elyafların işlenmesi için uygun olan yeni bir düşme plakalı raşel makinesi tarafından gösterilecek. Ortaya çıkan çözgülü örme tekstiller hem şık hem de sürdürülebilir ve düşük ekolojik etkiye sahip giysilere yönelik artan talebi karşılayabiliyor.
Yüksek performanslı triko makinesi, enerji tasarruflu bir doğrudan tahrik kullanarak çalışıyor. Enerji tüketimi yeni geliştirilen izlemeyle kontrol edilebiliyor. Ayrıca makine, desen diskleri yerine buluttan gelen desen verilerini kullanarak malzeme ve taşıma yoğunluğunu azaltıyor. Atkı yerleştirmeli çözgü örme makinesi, optimize edilmiş bir atkı taşıyıcının atkı ipliğinde nasıl artık tasarrufu sağlayabileceğini ve Stoll’ün ADF modelinin bir dizi hedefli tasarım değişikliği sayesinde daha az enerji gerektirdiğini gösteriyor.
k.innovation Create Design tasarımı, 3D renderlar oluşturuyor
Düz örme tekstiller için en son yenilikçi tasarım yazılımı olan ‘k.innovation Create Design’ herhangi bir 3D yazılımıla etkileşime girebiliyor. Bu bağlantı sayesinde gerçekçi 3D renderlar oluşturulabiliyor. Bunun sonucunda fiziksel desenlere yönelik ihtiyaç büyük ölçüde azalıyor ve böylece malzeme tüketimi de düşüyor.
Odaklanmış stand konsepti, misafirperverlik ve netlikten ödün vermeden, çok sayıda modüler ve yeniden kullanılabilir bileşen kullanarak duvar ve zemin yapıları için minimum malzeme tüketimine dayanıyor.
İtalyan bir stant kurucusuyla birlikte çalışılarak nakliye rotaları en aza indiriliyor ve yeniden kullanılabilen çanak çömlek kullanımıyla mümkün olduğunca ambalajdan kaçınılması gibi ikramlarla ilgili atıkların azaltılmasına da dikkat ediliyor.