İnkjet baskı makineleri ve kesim sistemlerinin lider üreticilerinden olan Mimaki, Küresel İnovasyon Günleri etkinliğinde özelleştirilebilir tekstil uygulamaları için tasarlanan DTF inkjet ‘TxF150-75 baskı makinesini tanıttı. Yeni makine, Mimaki Eurasia tarafından nisan ayı itibariyle tüm dünyayla birlikte Türkiye’de satışa sunulacak.
Isıya dayalı bir transfer yöntemi kullanan TxF150-75 birinci sınıf, özelleştirilmiş satış, spor giyim ve diğer çeşitli promosyonel tekstil uygulamaları oluşturmak için tasarlandı. Bu, Mimaki’nin dekore edilmiş giyim segmenti için geliştirdiği en son yenilik oldu. Firma makinenin EMEA’daki ilk tanıtımını, İngiltere’de 26-28 Şubat’ta düzenlenen Printwear & Promotion Live’da gerçekleştirdi.
Mimaki’nin en çok satan modellerinden biri olan 150 Serisini temel alan ve Mimaki Çekirdek Teknolojileri’yle donatılan yeni TxF150-75, DTF pazarında yaşanan birçok soruna da son veriyor. Mimaki Sirkülasyon Teknolojisi (MCT) ile beyaz boya periyodik olarak sirküle ediliyor ve çökelme etkili bir şekilde engelleniyor. Bu sayede beyaz boyada tıkanma yaşanmıyor, iş akışı boyunca makine her zaman çalışmaya hazır halde bulunuyor. Mimaki’nin Nozül Kontrol Ünitesi (NCU) ve Nozül Kurtarma Sistemi (NRS) sayesinde de güvenli baskı işlemi garanti altına alınıyor ve nozül sorunları oluşmadan kesintisiz üretim sağlanıyor. 45 kg ağırlığa kadar rulolarla beslenebilen TxF150-75, standart olarak Rasterlink7 yazılımıyla birlikte geliyor. Ayrıca TxF150-75 DTF baskı makinesi saatte 3,3 m2’ye varan baskı hızı, 1440 dpi’a kadar baskı çözünürlüğüyle 80 cm genişliğinde basılı DTF tabakaları üretebiliyor.
Sağlığa ve çevreye zararlı olmayan PHT50 transfer pigment boyası
Mimaki, yeni TxF150-75 DTF baskı makinesiyle birlikte kullanıcılar için PHT50 transfer pigment boyayı da geliştirdi. Beş renkten (CMYK ve Beyaz) oluşan bu boya tüm tekstil ürünlerinde güvenle kullanılabiliyor. Mimaki, boyaların niteliğinde olduğu kadar ambalajlarında da yeni gereksinimleri karşılayan değişiklikler gerçekleştirdi. Havası alınmış alüminyum paketlerde sunulan boyalar, boya püskürtme sorunlarına yol açmıyor ve kullanıcılara stabil bir baskı işlemi sağlıyor.
Çevreye duyarlı PHT50 transfer pigment boyaları, zararlı içerik barındırmıyor. Bu boyaların, tekstil ürünlerinin güvenliğini garanti altına alan uluslararası güvenlik standardı OEKO-TEX Eco Passport sertifikasını mart ayı sonuna kadar alması planlanıyor. Sertifikayla birlikte orijinal Mimaki boyalarının çevre dostu olduğu teyit edilirken aynı zamanda nihai tekstil ürününün müşterilerin sağlığına da zararlı olmadığı belgelenecek.
Mimaki Eurasia Bölge Satış Müdürü Hüseyin Şarerler, DTF baskının tekstil ve hazır giyim endüstrisinde hızla benimsenen bir yöntem olduğunu söyledi. Giyim pazarında serigraf baskının halen yaygın olarak kullanıldığını ancak bunun düşük adetli ve özel üretimlere uygun olmayan kalıplar gerektirdiğini belirtti. Şarerler sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüksek üretim maliyetinin yanı sıra bu yöntemde kalıp hazırlamak uzun zaman ve emek gerektiriyor. Lastik katmanların kullanıldığı ısı transfer yönetiminde ise basılı tasarımı kumaşa sabitlerken transferin gereksiz kısımlarının manuel olarak çıkartılması gerekiyor. Yani bu yöntem de istendiği kadar efektif olmuyor. Buna karşın son yıllarda yaygın olarak kullanılmaya başlayan DTG (Doğrudan Giysiye) baskıda kalıp ihtiyacı ortadan kalkmakla birlikte kumaşa ön işlem yapılması ve her adımda operatörün süreci manuel olarak gerçekleştirmesi gerekiyor.”
“Kalite açısından öne çıkan bu çözümü pazara sunmaktan heyecan duyuyoruz”
Mimaki Europe EMEA Kıdemli Ürün Müdürü Mark Sollman; “DTF teknolojisinin son yıllarda sektör üzerindeki etkisini, mevcut teknolojilere göre önemli avantajlarıyla gördük. DTF, serigrafi baskıda yoğun zaman alan klişe oluşturma sürecini ve geleneksel vinly ısı transferinde gerekli ayıklamayı önlüyor. Teknoloji, tam renkli baskı yetenekleriyle canlı tasarımlar da oluşturabiliyor. Kullanılabilirlik, güvenilirlik ve kalite açısından öne çıkan bir çözümü pazara sunmaktan heyecan duyuyoruz.” dedi.
DTF baskı, çoğunlukla hazır giyim eşyaları için kolay ve uygun maliyetli bir süreç sağlıyor. Tekstil ve giyim endüstrisi için yeni bir üretim yöntemi olarak öne çıkan DTF baskıda, tasarım önce özel bir transfer filmi üzerine direkt olarak basılıyor. Daha sonra, bu basılı filme sıcakta eriyen toz (endüstride şeker ya da transfer baskı tozu da adlandırılır) serpiliyor. Ardından bu toz bir transfer tabakası oluşturmak için ısıtılıyor ve kurutuluyor. Ortaya çıkan bu transfer tabakası, tişört gibi giyim ürünlerine ısıyla preslenerek işlem tamamlanıyor.
COMMENTS