Oerlikon Nonwoven, Ürün Yelpazesiyle FILTECH 2023’te

Oerlikon Nonwoven, Meltblown ve Spunbond ürün yelpazesini 14 - 16 Şubat 2023 tarihleri arasında Köln'de düzenlenen FILTECH'te sundu.

Oerlikon Nonwoven, Ürün Yelpazesiyle FILTECH 2023’te

Fuar ziyaretçileri, bu yıl FILTREX İnovasyon Ödülünü kazanan yükleme ünitesi hycuTEC’in de aralarında bulunduğu ürünler hakkında bilgi alma fırsatı yakaladı.

Filtrasyon teknolojisinde kuantum sıçraması

hycuTEC Hidroşarj çözümüyle Oerlikon Nonwoven, nonwoven kumaşların şarj edilmesine yönelik filtrasyon verimliliğini %99,99’un üzerine çıkaran yeni bir teknoloji sunuyor. Bu teknoloji sayesinde Meltblown nonwoven kumaş üreticileri, %30 malzeme tasarrufuyla filtrasyon verimliliğinde büyük bir artış oluyor. Bu yöntem sayesinde birçok uygulamada ek bir kurutmaya gerek kalmıyor ve böylece çok düşük su ve enerji tüketimiyle hycuTEC, geleceğe hazır, sürdürülebilir bir teknoloji imkânı sağlıyor.

Biyo bazlı polimerlerle nonwoven kumaşlarda sürdürülebilirlik

Sürdürülebilir bir nonwoven kumaş üretmek isteyen herkes için biyo bazlı polimer PLA (poliaktik asit) bir alternatif oluşturuyor. Oerlikon Nonwoven Meltblown ve Spunbond teknolojileri, PLA gibi malzemelerin işlenmesi için çok uygun. Neumünster merkezli tesis üreticisi, FILTECH’te örnek olarak PP’den üretilen geleneksel maskelerle eşdeğer koruma etkisine ve konfora sahip PLA’dan üretilmiş tıbbi ağız-burun maskeleri de sundu.

Filtre uygulamaları için Spunbond çözümleri

Spunbond nonwoven kumaşlar, filtre malzemesi taşıyıcısı veya filtre malzemesinin kendisi olarak filtrasyon uygulamalarında gittikçe daha fazla önem kazanıyor. Özel siparişlere göre uyarlanabilen nonwoven kumaş yapısı sayesinde farklı işlevleri yerine getirerek müşteri gereksinimlerini en iyi şekilde hayata geçirebiliyor. Farklı işlevler tek bir konumda da gerçekleştirilebiliyor.

Çift bileşenli eğirme yöntemi sayesinde tamamen yeni nonwoven kumaş tasarımları ve böylece bir malzemede çeşitli işlevlerin yerine getirilmesi mümkün kılınıyor. Çift bileşenli (Bikomponent) eğirme yöntemi sayesinde farklı elyaf kesitleri üretilebiliyor. Hammadde olarak hem standart işlenmemiş polimerler hem de biyo bazlı polimerler ya da geri dönüştürülmüş polyesterler kullanılabiliyor.

COMMENTS