Önceliğimiz Sürdürülebilir Enerji
Yılmak Holding Pazarlama Müdürü Murat Yılmaz, “ITM, yeni müşterilerle tanışmamızı, ulaşamadığımız kişilere ulaşmamızı sağlıyor. Fuara ciddi ilgi var. Fuarın İstanbul’da olması bizim için önemli bir kolaylık. Hem Asya ve Avrupa’nın ortasında olmanın avantajını hem de ev sahibi olmanın rahatlığını yaşıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Enerji tasarrufunu merkeze alan ve karbon ayak izini minimuma indiren teknolojiler, her alanda olduğu gibi tekstil sektöründe de fark yaratıyor. Yılmak Holding’in Pazarlama Müdürü Murat Yılmaz, sürdürülebilir enerjiyi merkeze alan Yılmak Holding’in “Az kimyasal, Az elektrik” mottosuyla yol aldığına dikkat çekiyor. ITM 2024’te daha az su tüketimini sağlayacak makine alternatifleriyle yer alan Yılmak Holding, yürüttüğü Ar-Ge faaliyetleri sayesinde her fuara yeni ve yenilikçi alternatiflerle katılıyor. Bu yıl da yeni geliştirdikleri makineleri tanıtan Yılmak Makine Sanayii, ziyaretçilerini, bir önceki fuara kıyasla sürdürülebilir enerjiyi daha da öne çıkaran modellerle buluşturuyor. Tekstil, karbon salınımını ve çevre kirliliğini ciddi oranda artıran sektörlerin başında geliyor. Çevre üzerindeki tehdidin büyüklüğünün farkında olduklarının altını çizen Yılmaz, “Daha az kimyasal, daha az su ve daha az elektrik harcayarak karbon salınımını sıfıra indirmeyi hedeflediklerine dikkat çekiyor.
“Uzun Ömürlü Denimler Üretiyoruz”
Tüketiciler artık daha uzun ömürlü, çevre dostu ürünleri tercih ediyor. Tekstil üreticileri de bu trendin farkında. Teknolojilerini ve üretimlerini tüketicinin tercihlerine göre şekillendiriyor. Önemli bir denim teknoloji üreticisi olan Yılmak Holding, müşterisinin daha uzun süre giyebileceği denimler üretecek teknolojiyi makineleriyle destekliyor. Geleceğin teknolojileri dijitalleşme, otomasyon, sürdürülebilirlik gibi kavramlar ekseninde şekilleniyor. Tekstil sektöründe ayakta kalabilmek için de bu ilerlemeye hızla adapte olmak gerekiyor. Covid – 19 salgını dönemini Ar-Ge çalışmalarıyla geçiren Yılmak Makine Sanayii, “Karanlık Fabrika” da denilen Endüstri 4.0 sistemiyle çalışıyor. Yılmaz, sistemin işleyişini şöyle açıklıyor. “Makinelerin verimliliğini, nerelerde aksaklık olduğunu otomasyon sistemi üzerinden takip ediyoruz. Verileri bir server’da topluyor, isteğe göre aylık ya da haftalık raporlar hazırlayarak üretici firmalarla paylaşıyoruz.”
“ITM Yeni Müşterilere Ulaşmak İçin Çok İyi Bir Fırsat”
“ITM, yeni müşterilerle tanışmamızı, ulaşamadığımız kişilere ulaşmamızı sağlıyor. Fuara ciddi ilgi var.” diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Fuarın İstanbul’da olması bizim için önemli bir kolaylık. Hem Asya ve Avrupa’nın ortasında olmanın avantajını hem de ev sahibi olmanın rahatlığını yaşıyoruz.” Pandeminin etkilerinin geride kaldığına dikkat çeken Yılmaz’a göre sektör iki yıl önceye göre çok daha iyi bir noktada ve Türkiye sektör liderliği vasfını güçlü bir şekilde sürdürüyor.