Tetaş, Mümessilliğini Yaptığı Tajima, Tesan, ve Polyprint Markalarıyla IGM 2022’de
Tetaş Şirketler Grubu’nun en eski ve köklü şirketlerinden biri olan Tetaş İç ve Dış Ticaret A.Ş., 1982 yılında kuruldu. Merkezi İstanbul Hadımköy’de bulunan ve 700 personele sahip olan Tetaş’ın Bayrampaşa şubesi dışında; Ankara, Bursa, İzmir, Denizli ve Gaziantep’te şubeleri mevcut.
Firma, perakende ve toptan satış ekipleri, teknik servis kadrosu, uzman çalışma ekibi ve sektör tecrübesiyle alanının öncüleri arasında yer alıyor. Tetaş, yurt dışı satış ekibiyle satış pazarlama çalışmalarında bulunuyor ve çeşitli ülkelerde bayilikler oluşturuyor. Tetaş’ın faaliyet gösterdiği sektörler arasında; tekstil ve konfeksiyon makineleri, modelhane, kesimhane makine üretimi, yedek parça ve sarf malzemeleri, ayakkabı makineleri, etiket makineleri ve sarf malzemeleri, matbaa kağıtları, kırtasiye sektörü ile istifleme makineleri yer alıyor.
Tajima Nakış Makinelerinin En Yeni Modelleri IGM 2022’de
Tetaş, uzun yıllardır dünyanın önde gelen markalarının Türkiye mümessilliğini yapıyor. Firma, makine satışları ile birlikte, satış sonrası servis ve eğitim veriyor, yedek parça ve tamamlayıcı sarf malzemeleri sağlıyor. Tetaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı markalardan biri olan Tajima, sektörde uzun yıllara dayanan deneyim ve geniş ürün portföyüne sahip. 1944 yılında sektöre giren Tajima, TMEZ, TMBP, TMBR ve MDP gibi tek kafa nakış makinesi modelleriyle parça kumaş üzerine klasik kasnaklı nakış uygulamaları yapıyor. Ayrıca; şapka, ayakkabı, pantolon ve tişört gibi bitmiş ürünler üzerine nakış işlemeyi mümkün kılan aparatlar sayesinde müşterilerin istek ve taleplerine yönelik hizmet veriyor.
Tetaş, ev ortamına uygun ve ergonomik tasarımıyla MDP (Sai) modeli tek kafa nakış makineleriyle öne çıkıyor. PAX model nakış makinesi ile deri ve benzeri malzemeler üzerine nakış işlenebiliyor. PAX modeli ,0,8 mm-2 mm arası delikler oluşmasını da sağlanıyor. Bu sayede otomotiv ve mobilya sektörlerinde nakış uygulamalarını vazgeçilmez bir konuma taşıyor.
TCMX modeliyle, zincir-kabartma işlemi gerçekleştiriliyor ve TLMX model makinesiyle de klasik ve zikzak tutturma teknikleriyle kumaş üzerine şerit-kordon işleme teknolojilerini başarıyla temsil ediyor.
Dolgu (Tatami Stitch) nesnelerin kumaşla beraber oluşturduğu yumuşak dokuya sebep dikiş üzerindeki uygun iplik tansiyon seviyesi, Tajima’nın özellikle pullu işlerdeki başarısını öne çıkarıyor. Bununla beraber SQ3 ve de ESQ-C pul aparatların tasarımının sunmuş olduğu kolaylıklar, Tajima’nın pullu desenlerde en çok tercih edilen markalardan biri olmasını sağlıyor. Tajima, 8 renk pullu aparat teknolojisini nakış makinelerine özenle adapte ederek sektörde büyümeye devam ediyor.
Tesan, Tetaş temsilciliğinde IGM 2022’ye katılıyor
Tetaş’ın Türkiye mümessilliğini yaptığı firmalardan biri olan TESAN, konfeksiyon sektörünün kesimhane ve modelhane bölümlerine ait makine ve ekipmanlar ile kalıp hazırlama yazılımı üretimi yaparak sektöre ilk adımlarını attı. 1990 yılında kurulan firma, İstanbul merkez binasında 5.000mt2 kapalı alanda üretim faaliyetlerini gerçekleştiriyor.
Tesan uzun çalışmalar sonunda geliştirdiği ‘Yeni Nesil Çift Servo Motorlu As200ss Sericiler’, Otomatik Etiketleme, Yeni Nesil Konveyörlü, Havalı, Havasız Masalar, Mms Pastal Takip/Ek Yeri Tespit Sistemi, Crss Cutter Adresleme Sistem, Otomatik Kumaş Kaldırma Sistemleri’ni sektöre sunarak müşterilerinin beğenisini topladı.
Konfeksiyon imalatçıları için kaliteli makineler üreterek firmaların dışa bağımlılığını azaltmayı kuruluş amacı olarak benimseyen Tesan, müşterilerine servis, yedek parça ve fiyat avantajları sunmaya önem veriyor.
Tesan, 7 kıta ve 30 ülkede hizmet vererek sektöre yön veren markalardan biri olarak kendini gösteriyor. Firma, serim makine ve tamamlayıcı ürünlerinde teknolojiyi sürekli takip ederek sektör beklentilerini karşılamaya yönelik hizmet veriyor.
Tesan, Ar-Ge çalışmaları kapsamında geliştirilen TETRA CAD Bilgisayarlı Kalıp Hazırlama Sistemi ile 2000 yılında TÜBİTAK, TÜSİAD, TTGV kuruluşlarının beraber düzenledikleri Teknoloji Yarışmasında ‘1999 Teknoloji Başarı Ödülü’ ne layık görüldü.
Polyprint, Dijital Baskı Makineleri TETAŞ Standında
Giriş seviyesi Tekstil Dijital Baskı makinelerinde Tetaş ile ortaklık yapan Polyprint markası IGM 2022’de Tetaş standında ürünlerini tanıtacak.
Echo2 ve Shortee2 serisi makineler ile DTG piyasasında geldiği noktayı yeni NG serisi makineler ile ileriye taşıyan firma, fiyat performanslı seri olan NG serisi sayesinde değişik kafa sayıları içeren 3 model ile farklı üretim kapasitesi gereksinimlerini karşılıyor.
Makinelerde ayrıca beyaz mürekkep bidonunda karıştırma mekanizması, kafalar ile mürekkep tankları arasında mürekkebin çökmesini engelleyen beyaz mürekkep recirculation (sirkülasyon sistemi) ile uzun süre sorunsuz baskı kalitesi sağlıyor.
4800 dpi yeni tip baskı kafaları ile en hassas desen detaylarını alıyor ve renk geçişlerindeki doğallığı koruyor. Özellikle fotoğrafik desenlerde dijital baskının avantajları belirginleşiyor.
Yeni tip kolay değiştirilebilen magnetik palet sistemi ile saniyeler içinde paletler değiştirebiliyor ve 50×70 cm palet ile baskı ebatı sıkıntısı sona eriyor.
Ayrıca DTF kullanımına uygun Polyprint mürekkepler ve filmler ile aynı mürekkep setiyle hem DTG (Direkt tişört’e baskı) hem de DTF (Direkt Filme baskı) baskı yapabiliyor ve her iki baskı yönteminin avantajlarından yararlanılabiliyor.
Polyprint NG serisi makineler aynı zamanda ücretsiz ve standart olarak gelen dokunmatik bilgisayarı, makine standı ve Digital Factory Apparel 10 RIP programı ile gerekli olan donanımı tek bir pakette topluyor.
Polyprint PolyPro spreyleme makinesi ile kombine edildiğinde, sadece istenen bölgelerin spreylenmesi sayesinde dijital baskı maliyetleri minimum seviyeye düşüyor.