Türk Müşterimiz 17 Tarak Makinesi İçin Marzoli ile İş Birliğini Yenileyecek
Pamuk ve sentetik elyaf iplik üretimi için komple makine hattının Avrupalı üreticisi olan Marzoli, İtalyan tekstil makine sektörünün en köklü markalarından biri. Firma, doğal, sentetik, teknik elyaf hazırlama ve eğirmede yüksek verimli çözümler sunuyor.
Tekstil sektöründe yeni teknolojiler geliştirmeyi hedefleyen Marzoli, üretimlerinde artık tekstil mühendisliği ve dijitalleşmeye ağırlık vermeye başladı. Ayrıca Türkiye’nin Marzoli için büyük bir öneme sahip olduğunu söyleyen Marzoli Pazarlama Müdürü Ilaria Scalvini, “Marzoli her zaman Türkiye için mükemmel bir ortak oldu.” dedi.
ITMA’ da sergilediğiniz ürün portföyünden bahsedebilir misiniz?
ITMA’da sunduğumuz en yenilikçi ürün, önceki modelden % 25 daha yüksek bir verimlilik düzeyi sağlayan 10 tarak başlı yeni tarak makinası CMX. Fuarda sunduğumuz bir diğer önemli ürün ise modelini yükselttiğimiz 24.000 iğlik yeni eğirme modülü. Bu yeni modül, uzun makineli standart bir düzenek ile karşılaştırıldığında, müşterilerin TCO’da (toplam sahip olma maliyeti) önemli bir azalma elde etmelerini sağlıyor.
Ayrıca emiş gücünde %50 enerji tasarrufu sağlamak üzere ring iplik eğirme makinesi MDS2’yi ve uzun makinelerin avantajlarını daha kısa makinelerin verimliliği ve esnekliği ile birleştiren Flekso fitil makinesi FT640’ı tanıttık. Ayrıca atıkların sabit bir analizi için atık analiz cihazını da sunduk. Hammadde içindeki çöplerin daha önce incelenmesi için, Marzoli, Camozzi Digital ile birlikte TaomApp adında, müşterinin hammaddenin fotoğrafını çektiği ve uygulamanın A, B, C veya D değerinden daha fazla değer verdiği bir uygulama geliştirdi. Bu 4 kategori 4 farklı çöp seviyesini temsil ediyor.
Marzoli son zamanlarda hangi konulara odaklanıyor?
Marzoli’nin ITMA sırasında verdiği ana mesaj, geleceğin tekstil endüstrisi için küresel ortak olacağı yönünde. Yeni kurumsal logoya da dâhil olan Tekstil Mühendisliği, yenilikçilik ve müşterilerle yakın ilişki içinde çalışabilmemizi mükemmel bir şekilde temsil ediyor. Bu, IIoT hakkındaki bilgileri ile birleştirdiği uzmanlığıyla Marzoli’nin müşterilerine dijitalleştirilmiş iplik eğirme çözümleri sunması anlamına geliyor.
ITMA beklentilerinizi karşıladı mı?
ITMA 2019, Marzoli için büyük bir başarı oldu. Önemli müşterilerimizle tanışma ve bazı yeni potansiyel müşterilerle iletişim kurma fırsatı yakaladık. Ayrıca Cotton & Textile Industries Holding şirketiyle (Mısır) sözleşme imzaladık. Ziyaretçiler özellikle CMX, Atık Analizörü ve Brain Box gibi makinelerimize ve yeniliklerimize büyük ilgi gösterdiler.
İhracat pazarları açısından değerlendirecek olursanız, Türkiye şirke- tiniz için nasıl bir öneme sahip?
2018 yılında Türkiye, Avrupa bölgesi için en önemli pazar oldu. Türkiye her zaman kaliteye büyük ilgi gösteren bir pazar ve bu nedenle Marzoli her zaman Türkiye için mükemmel bir ortak oldu. Son aylarda, bazı makroekonomik problemler (para birimi) nedeniyle, Türkiye’deki satışlar düştü. Ancak kendimize güveniyoruz ve Türkiye’nin bir kez daha Avrupa için referans pazarımız olacağını düşünüyoruz.
Türk müşteri ve ziyaretçilerden memnun musunuz?
Evet, ITMA, Türkiye pazarı için de büyük bir başarı oldu. Türkiye’den çok sayıda müşteri, çözümlerimizi ve yeniliklerimizi keşfetmek için standımızı ziyarete geldi. En önemli müşterilerin tümü ile tanıştık ve eğirme tesislerinin genişletilmesiyle ilgili bazı projeler hakkında görüşmeler gerçekleştirdik.
Özellikle iplik makinelerinde Türk müşterilerinizin ne gibi talepleri oluyor?
Türkiye pazarı her zaman fitil makinesi alımı için Marzoli’ye güvendi. Geçtiğimiz yıldan itibaren bazı Türk müşterileri, aynı zamanda tarak makinesi tedarikinde de Marzoli’ye güvenmeye başladı. İlk tarak makinesi C701 ile elde edilen tatmin edici sonuçların ardından, kendi tesislerine uygun sayıda taraklama makinesi kurmaya karar verdiler. Örneğin, önemli Türk müşterilerimizden biri, ilk 5 tarak makinesinin kurulumundan sonra, Marzoli ile diğer 17 tarak makinesinin kurulması için işbirliğini yenilemeye karar verdi.
Önümüzdeki birkaç yıl için ne gibi planlarınız var?
Daha öncede belirttiğim gibi, tekstil mühendisliği Marzoli’nin en çok odaklandığı alan olacak. ITMA’da brain box dediğimiz, Marzoli tarafından geliştirilen patentli MRM (Marzoli Remote Maintenance) adlı uzaktan bakım yazılımını tanıttık. Bu yazılım ile müşterilerimiz, Marzoli makinelerinden ve hatta üçüncü parti makinelerden veri toplayarak iplik fabrikalarındaki enerji tüketimini denetleyebilir ve optimize edebilir. Müşteri hizmetleri iş akı- şımızdaki bir diğer önemli unsurdur: müşterilerin beklentilerini en iyi şekilde karşılamak için biri Hindistan’da diğeri ABD’de şubelere ihtiyacımız var. Planımız, elektronik parça servis merkezi ve yedek parça deposu ile müşterilerimizin ihtiyacına anında cevap verebilmek için şube sayımızı arttırmak olacak.
Röportaj: Dilek Hayırlı