LGL, En Son İplik Besleyici Gelişmelerini Sundu
LGL Electronics, dokuma ve örme makineleri ve diğer uygulamalar için uygun iplik besleme ve gerginlik kontrolü için yenilikçi çözümler sunuyor.
LGL Pazarlama Müdürü Francesca Castelli ile ITMA Fuarı’nda gerçekleştirdiğimiz röportajda, firmanın ürün çeşitlerinden ve yeni trendlerle ilgili yatırımlarından bahsettik. Castelli, “Araştırma ve geliştirmeye büyük yatırımlar yapıyoruz. Ar&Ge kültürü, şirketimizin DNA’sında var.” dedi.
LGL, geniş bir ürün portföyü ile ITMA’ya katıldı. Ziyaretçiler hangi teknolojileri görme fırsatı yakaladı?
Firma örme uygulamaları için, sağlam ipliklerin yanı sıra tüysüz ve örtülü elastomerler için uygun, iplik alma işlevine sahip elektronik pozitif bir besleyici olan Twin’i sunduk. Örme makineleri için bir başka ürün, pozitif veya negatif olmak üzere farklı tipte besleyicilerin çıkışına takılacak olan fazla iplikleri alma cihazı REEL’dir. Besleyici ve makine arasındaki iplik gerilimi temasını korur. Bir başka ürünümüz ise varyasyonları hızlı bir şekilde düzelterek gerekli gerginliği koruyan hızlı elektronik fren Reattivo. Örme serisinin diğer ürün geliştirmeleri arasında yeni EcoPower 2 ve Compact 2 var. En son teknoloji trendleri doğrultusunda LGL; otomatik entegrasyonun yanı sıra talimatların uzaktan yüklendiği sistemler ve fabrika lojistik sistemi veya tedarik ağı ve / veya diğer ağlar ile birlikte üretim döngüsü makineleri vasıtasıyla fabrika BT bağlantılarına odaklandı.
LGL, dayanıklı ve yenilikçi makineler geliştirmek için neler yapıyor?
Araştırma ve geliştirmeye büyük yatırımlar yapıyoruz. Ar&Ge kültürü, şirketimizin DNA’sında var. Asla normal bir ürünle müşterimizin karşısına çıkmıyoruz. Daima katma değeri yüksek ve yenilikçi ürünler geliştiriyoruz.
Geçtiğimiz son 12 ayda şirketinizin elde ettiği en büyük başarılar nelerdir?
Geçen sene büyük bir ciro yaptık. Bu yıl herkes ekonomiden yakınıyor. Çok sayıda yeni müşteri ile tanışma beklentimiz var.
İhracat pazarı bakımından, Türkiye şirketiniz için nasıl bir öneme sahip?
Türkiye bizim için olduğu kadar, tüm Avrupalı makine üreticileri için de önemli bir pazar. Fakat Türkiye’deki belirsizlik şüphesiz LGL’yi de etkiliyor.
Ürettiğiniz makinelerle ilgili müşterilerinizin ne tür talepleri oluyor?
Sadece makine performansı değil, fabrikalarındaki üretim takip sistemleriyle ilgili yeni teknoloji talepleri artış gösteriyor. Kapasiteleri büyüdükçe, ekonomik gidişat ve diğer ülkelerle rekabet bakımından da sıkıntıları artıyor.
İplik besleme sektöründe son zamanlarda ne gibi teknolojik trendler gözlemliyorsunuz?
Ürün kalitesini artırmak için makine performansından en iyi verimi sağlayacak olan yeni teknolojilere büyük bir ilgi gösteriliyor. Yüksek teknoloji ürünleri bizim de hedefimizde ve müşteriler de bunları istiyor.
Sürdürülebilirlik ve çevre dostu ürünlere yaklaşımınız nedir?
LGL uzun zamandan beri düşük çevresel etkiye sahip teknolojinin geliştirilmesine kendini adadı. LGL 2009’dan beri LGL Elektronik besleyiciler, yüksek verimlilik ve enerji tüketiminde büyük düşüş sağlayan “Green Certified” ile sertifikalandırıldı.
Röportaj: Dilek Hayırlı