Eton Systems’in Endüstri 4.0 Konseptli Malzeme Yönetimi
Şirket, 20-26 Haziran tarihlerinde Barselona’da düzenlenecek olan ITMA 2019 fuarında, sürecin her aşamasında gerçek zamanlı bir bilgi akışı sağlayan gelişmiş bir yazılımla, gelecekteki üretim konseptine dayalı tam teşekküllü kurulumlarını sergileyecek.
Eton Satış ve Ticaret Direktörü Roger Ryrlén, “Sistemlerimiz hazır giyim, ev tekstili, imalat ve otomotiv gibi sektörler için dünya çapında Endüstri 4.0 ağ yapısıyla geliştirilen üretim tesislerine doğal bir uyum sağlıyor” diyor. “Son 12 ay, bizim için, üzerinde çalıştığımız büyük projeler sayesinde oldukça yoğun geçti.” Bununla birlikte, tek bir çözümün tüm sorunlara yetmediğinin farkındayız, bu nedenle, farklı müşteri ihtiyaçları için özel çözümler geliştirmeyi düşünüyoruz. Bizden bir sistem satın aldığınızda, aynı zamanda bir çözüm ve ortaklık da satın almış oluyorsunuz. Her sistem, 70 yılı aşkın bir deneyime dayanan destek, servis, eğitim ve bilgiyi de içeriyor. Müşterilerimiz bir Eton Sistemine yatırım yaptığında, verimlilik artışı normalde %40-60 arasında bir tasarruf sağlamış oluyor.”
Tipik sistemler, programlanmış işlem dizileri boyunca otomatik olarak yönlendirme sağlayan, ayrı ayrı adreslenebilir ürün taşıyıcıları olan asma konveyörlerden oluşuyor. Bunlar, süreçleri optimum şekilde ölçme ve yönetme için ihtiyaç duyulan tüm verileri sağlayan bir bilgisayarla izleniyor.
AKILLI FABRİKALAR İÇİN SEÇENEKLER
Eton’un Esnek Verimlilik Konsepti, aşağıda açıklanan geniş seçenek yelpazesini içeren iki sistem platformundan oluşuyor:
- İş istasyonlarında sınıflandırma işlemi için çoklu
- Tamponlama
- Otomatik yükleme cihazları, alıcılar ve iş teslim robotları.
- Sistemleri ve zeminleri birbirine bağlayan köprüler ve asansörler.
- Tamamlanmış ürünlerin tarih bağlantıları.
- Modül tabanlı yazılım.
Eton sistemleri, tamamlanmış bir ürünün tüm bileşenlerini üretim süreci boyunca adreslenebilir ürün taşıyıcısı üzerinden taşıyor. Ryrlén bu işlevi, “Sonuç, ürünün şu anda nerede olduğunu ve nereye gittiğini kontrol edecek şekilde otomatikleştirilmiş ve nihai ürün için her bileşenin tam kapsamlı olarak kontrol edildiği tam otomatik bir akış sistemidir. Bunlar gerçek anlamda ‘Nesnelerin İnterneti’ yaklaşımıyla geliştirilmiş kurulumlar olup, her taşıyıcı üzerindeki entegre aktarıcılar sayesinde her bileşenin kendine ait bir kimliği vardır.” diyerek açıklıyor.