BTSR Son Teknoloji İplik Besleme Sistemini Piyasaya Sürüyor
Ultrafeeder ilk olarak 2007’deki ITMA Münih fuarında tanıtılmış olup, BTSR’nin tescilli Tamamen Dijital Motor Teknolojisi sayesinde; Çorap, Seamless, Yuvarlak ve Düz örme makineleri de dâhil olmak üzere çok çeşitli makinelerde “sabit tansiyonlu” iplik besleme gereksinimlerini karşılamak üzere tasarlandı.
İpliğin beslenmesinde ve çalışma hızında çift kontrole ve gelişmiş dijital teknolojiye sahip Ultrafeeder cihazı, yüksek performanslı hızlanma/yavaşlama dinamiği, beslenen iplikte yüksek hassasiyette ölçüm yeteneği (0,1mm) ve enerji tüketiminde kayda değer bir avantaj imkânı sunuyor. Bu yüksek performanslı iplik tansiyon sistemi, üretim verimliliğini önemli ölçüde arttıran, ekstra maliyet tasarrufu sağlayan (iplik tüketimi), örme ve çorap tedarik zinciri boyunca faaliyet gösteren şirketlerin ürün kalitesini arttıran bir endüstriyel standart haline geldi.
BTSR, müşterilerine daha da gelişmiş bir iplik besleme çözümü sağlamak amacı ile yeni Ultrafeeder 2 cihazını geliştirdi. Ultrafeeder 2 daha ergonomik bir dizayn sunmakla beraber aluminyum, magnezyum ve karbonfiber gibi gelişmiş malzemelerden üretildi. Bu malzemeler sayesinde iplik geçişlerini kolaylaştırmak için makara çevresinde optimize edilmiş boşluklar bulunuyor. Aynı zamanda bu malzemeler, cihazın sağlamlığını arttırdı ve daha hafif bir formda olmasını sağladı.
Bunu yanı sıra giriş ipliği tansiyon besleme kontrolü, yüksek gerilimli kesikli ipliklerin beslenmesi sırasında gelişmiş bir performans sunan yeni bir işlemci içeriyor. Bu işlemci, Ultrafeeder 2’ nin tepki hızını 10 kat arttırdı ve yüksek hızlanma dinamik kontrolünü mükemmel bir şekilde sağladı.
Operatör için süreci kolaylaştırmak amacı ile tekerlek üzerine yerleştirilen yeni ekranın konumu, gelişmiş doğruluk için yeni yüksek teknoloji loadcell sensörü ve hem saat yönünde hem de tersi yönünde dönen tekerleği sayesinde her iki taraftan da iplik besleme yeteneği, son sürümün diğer avantajlarıdır.
Ayrıca Ultrafeeder 2, BTSR patentli yeni bir ‘’Kalite İndeks’’ sistemini de kapsıyor. Bu sistem sayesinde, besleme/proses iplik kalitesi sorunları veya anormallikleri gerçek zamanlı olarak izlenebiliyor.