Karl Mayer’in ITM 2024 Sloganı: Değişimde Ustalaşın
Karl Mayer Group, ITM 2024 Fuarı’nda salon 3’teki 303A numaralı standında çağımızın değişim süreçlerinde müşterilerini destekleyen yetkin bir ortak olarak yer alacak. Firmanın ‘Değişimde Ustalaşın’ sloganıyla sergileyeceği çözümler; artan maliyetlere rağmen kârlılığa, sürdürülebilir iş uygulamalarına, değişen gereksinimler karşısında esnekliğe, yeni iş potansiyeline ve kalifiye iş gücü eksikliğine rağmen güvenilir, istikrarlı operasyonlara odaklanacak.
Türkiye, Karl Mayer Group için çok sayıda köklü iş bağlantısı ve gelecek vaat eden büyüme potansiyeli ile çok önemli bir pazar konumunda yer alıyor. Karl Mayer Group CEO’su Arno Gärtner; “Türk tekstil sektöründeki ekonomik zorluklara yanıt olarak, yerel müşterilerimize olan bağlılığımızı yoğunlaştırıyoruz. Hizmetlerimize daha iyi destek sağlamak için Bursa’da bir şube açtık. Pazara yakın olmamız, müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için üretim çözümlerimizi optimize etmemizi de kolaylaştırıyor. Üretkenliği artırmak ve işletme maliyetlerini düşürmek için dijital çözümler kullanan gelişmiş, verimli, yüksek performanslı makineler sağlamaya odaklanıyoruz. Müşterilerimize mevcut zor zamanlarda yardımcı olmak ve bu süreçten daha güçlü çıkmalarını sağlamak için ITM 2024 Fuarı’ndayız. Bu aynı zamanda benim kişisel bir kaygım. Yıllar boyunca pek çok müşterimle yakın ilişkiler kurdum. Onların başarısı benim için çok önemli ve değerli.” diyor.
Türk Çözgülü Örme Endüstrisi için Yeni Çözümler
Çözgülü örme şirketleri, Karl Mayer’in İstanbul’daki standında iş geliştirmeleri için yeni fırsatlar yakalayabilecek. Sektör lideri, zor olduğu kadar önemli de olan bir pazarda müşterilerini desteklemek için seçilmiş çözümlerini sunacak. Odak noktası esneklik ve hız olacak.
Sergilenecek ana ürünlerden biri; HKS 3-M ON PLUS olacak. Triko makinesi, güçlü bir şekilde değişen iplik tüketiminde bile olağanüstü, esnek bir ürün yelpazesi ve maksimum hız sunuyor. Çok yönlü makine, düşük inceliklerde de kare markizet kumaş ürünlerinin yanı sıra sağlam ayakkabı kumaşları üretiyor. Çığır açan Gelişmiş Besleme Kontrolü (AFC) işlevi sayesinde çok çeşitli desen değişikliklerine rağmen maksimum hızda çalışıyor.
Trend tekstil fuarı, HKS 3-M ON PLUS’ın geniş üretim yelpazesinden örneklere de sahne olacak, daha önce E 18 inceliğinde güvenilir bir şekilde üretilemeyen kare markizet kumaş temelli bir ürün de buna dâhil. Diğer tekstil yenilikleri, yerleşik ve yeni uygulamalardaki yeni iş fırsatlarını vurguluyor. Fuarda TM 4 EL’den yepyeni bir gofre kumaş, moda ve spor giyim için modaya uygun Rascheltronic® ürünleri, ev tekstili sektörü için havlu kumaşlar, perdeler ve kadife kumaşlar, iç çamaşırı için benzersiz bir görünüme sahip dantel ürünler ve ayakkabı sektörü için yeni tekstil çözümleri sergilenecek.
Müşteriler ayrıca en son Care Solutions ürünlerinin tanıtımına da şahit olacak. Fuar, kullanıcıların Karl Mayer Group’un dijital dünyasına erişimini sağlayan Müşteri Portalı’na ve çözgülü örme şirketlerini daha düşük enerji tüketimi ve daha fazla sürdürülebilirlik yolunda destekleyen yepyeni Enerji Verimliliği Çözümü’ne (EES) odaklanacak.
Türk Düz Örme Endüstrisi için Mükemmel Fiyat-Performans ile Eşleştirilmiş Çok Yönlü Çözümler
Stoll, ITM 2024 Fuarı’nda Türk müşterileri için maksimum fayda sağlayan dört makine sunacak. Sergilenecek makineler arasında; CMS serisinin büyük pazara yönelik ekonomik ürün yelpazesinden iki temsilcisi; CMS 503 ki E7.2 ve CMS 502 ki E3.5.2 yer alacak.
Stoll Bölge Satış Müdürü Lutz Vogel, “Mükemmel fiyat- performans oranıyla yüksek üretkenliğe sahip makineler Türk örme şirketleri için son derece ilgi çekici. Üreticiler, yüksek maliyet baskısı altında trend ürünlere yönelik çok sayıda üretimin özel gereksinimlerini karşılamak zorunda.” diye konuşuyor.
Düz örme endüstrisi için öne çıkan diğer makineler arasında; teknik tekstil üretimine zarafet ve farklılık katan ve bu yönüyle rakiplerinden sıyrılan CMS 530 ki BcW E7.2 ile, yepyeni ve son derece esnek bir makine olan ADF 530-32 ki FLEX E7.2 yer alıyor. Neredeyse sınırsız üretim olanaklarına sahip bu yeni makine, Milano’daki ITMA 2023 fuarında son derece başarılı bir şekilde tanıtıldı. İstanbul’da sergilenmesi ise tüm bölge için bir prömiyer niteliği taşıyor.
Makinelere ek olarak, üretim repertuarlarından örnekler de sunulacak. Tekstil inovasyon şovunun ITM 2024 misafirleri için özel bir vurgusu var: Henüz tamamlanan yeni Stoll Trend Koleksiyonu, heyecan verici ‘Nocturno’ başlığı altında sunulacak.
Çözgü Hazırlamada Daha Fazla Verimlilik ve Sürdürülebilirlik
Karl Mayer’in çözgü hazırlama sektörüne yönelik fuarlarının odağında maliyet etkinliği ve sürdürülebilirlik konuları yer alıyor. Yepyeni sistem Cascade, müşterilere haşıl makinelerinde ve boyama sistemlerinde buhar tüketimini önemli ölçüde azaltmalarını sağlayan bir çözüm sunuyor. Proses koşullarına ve sistem tasarımına bağlı olarak, yaklaşık %7’lik bir buhar tasarrufu sağlamak mümkün. Karl Mayer, Türkiye’de güçlü olan denim endüstrisi için fuar programında ‘Bluedye’ için bir gösterisi organize edecek. Akıllı teknolojik detaylar sayesinde indigo boyama ünitesi, piyasadaki geleneksel muadillerine göre üç kat daha verimli ve iki kat daha temiz üretim imkânı sunuyor.
Çözgü hazırlama endüstrisine yönelik diğer yenilikler ise makine kullanılabilirliğine odaklanıyor. Smart Size Box, aşınma bileşenlerinin durumunu izleyen ve bu nedenle öngörücü bakıma önemli katkı sağlayan bir teknoloji. Müşteriler, önemli ölçüde daha az plansız duruş süresinden yararlanıyor. Ayrıca, yeni nesil satış sonrası hizmet için birleştirilmiş Care X-Tend ve Bağlantı Paketi de sunulacak.
Bilgilendirme materyali ile sunulacak diğer konular arasında ise; maksimum üretkenlik için çözümler yer alıyor. Bunlar arasında; daha fazla yer kaplamadan önceki modelin iki katı üretkenlik sunan ve basit, hızlı desen değişikliklerine olanak tanıyan Multi-Matic® 32 Compact çözgü örnekleme makinesi ile indigo ve haşıl makinelerinde parti değişimlerini önemli ölçüde basitleştiren sofistike bir otomasyon çözümü olan Link-Matic® sistemi yer alıyor.
İnşaat Mühendisliği Sektörü İçin Yenilikçi Teknik Tekstiller
Türk yapı ve inşaat sektörü, teknik tekstiller için geniş bir uygulama yelpazesi sunuyor. Özellikle, geçen yılki depremin ardından yapılan inşaat çalışmaları ve çok çeşitli altyapı projeleri, yüksek verimlilik ve düşük kaynak tüketimi ile yenilikçi çözümleri gerekli kılıyor. Karl Mayer Technische Textilien, ITM 2024 Fuarı’nda gösterileceği gibi makinelerinden elde edilen ürünlerle bunları sunabiliyor.
Karl Mayer Technische Textilien’in makineleri; tekstil beton takviyeleri, çatı kaplama malzemeleri ve sıva ızgaraları üretmek için kullanılıyor ve bu da inşaat ve yenilemeyi daha kolay, daha çevre dostu ve daha hızlı hale getiriyor. Diğer ürünler arasında geogridler ve altyapı projeleri için kompozit yapılar yer alıyor; bunlar sofistike bir bileşime sahip tek bir malzemede çeşitli işlevler sunuyor. Bunun bir örneği şev stabilizasyonudur. Nonwoven içeren veya içermeyen tekstil ızgaralar, arazi kullanımını optimize etmek ve bir yapının bozulmasını azaltmak için daha dik, daha güvenli setlerin inşa edilmesini sağlıyor.
COP MAX 4’ün tekstil ürünleri rüzgar enerjisi endüstrisinde de talep görüyor. Çok eksenli çözgülü örme makinesi, kompozitlerin güçlendirilmesinde kullanılan ve rotor kanatları için açıklık genişliği açısından standartları belirleyen cam kıvrımsız kumaşlar üretiyor.
Akıllı Dijital Çözümler Sayesinde Maksimum Verimlilik ve Ürün Kalitesi
KM.ON, ITM 2024 Fuarı’nda tekstil şirketlerinin değer yaratma verimliliğini ve ürünlerinin kalitesini önemli ölçüde artırmalarını sağlayan yenilikçi dijital çözümlerini sergileyecek. Tanıtımın en önemli noktası iki ürünün lansmanı olacak: Dijital Product Management (DPM), çözgülü örme endüstrisinde yönetimi, liderliği ve planlamayı büyük ölçüde basitleştiriyor ve böylece önemli maliyet düşüşleri sağlıyor. Kalite Gözetim Merkezi (QMS), çözgülü örme makinelerinde kalite yönetimi için devrim niteliğinde bir çözüm sunuyor.
KM.ON’un Dijital Üretim Yönetimi (DPM), çözgülü örme şirketlerinin atölye organizasyonu için oyunun kurallarını değiştiren bir çözüm. Üretim süreçlerinin gerçek zamanlı olarak sorunsuz bir şekilde izlenmesini ve kontrol edilmesini sağlıyor ve üretim yöneticilerine operasyonları optimize etmek için temel olarak daha derin öngörüler sunuyor. Tıkanıklıklar tespit edilip süreçler iyileştirilerek maliyetler ve ürün kalitesi açısından önemli iyileştirmeler sağlanabiliyor. Böylelikle müşteri önemli bir verimlilik artışından faydalanıyor. Bu da DPM’yi üretim süreçlerini geleceğe hazırlamak isteyen tekstil şirketleri için vazgeçilmez bir çözüm haline getiriyor.
Bir başka KM.ON ürünü de üretilen kumaşların kalitesine odaklanıyor. QMS, yapay zekâya dayalı kalite izleme üzerine yepyeni, devrim niteliğinde bir çözüm. Başlangıçta sınırlı miktarlarda triko makineleri için bir güçlendirme çözümü olarak sunulacak.
Bu iki yeni ürüne ek olarak KM.ON, düz örme endüstrisi için Create Design’ı da sergileyecek. Yazılım çözümü, triko geliştirme ve tasarım sürecini ve dolayısıyla fikirden pazara sunuma kadar olan iş akışını hızlandırıyor. Bu durum, aralarında örgü deseni ve beden setlerinin daha kolay oluşturulması için bir şekil ve derecelendirme aracı, çok çeşitli yaratıcı olanaklara sahip dijital örgü yapıları geliştirmek için bir araç seti, bir renk oluşturucu ve esnek iplik oluşturma seçeneklerinin de bulunduğu bir dizi sofistike özellik sayesinde mümkün oluyor. Create Design’dan elde edilen veriler, örneğin tamamen örülmüş giysilerin fotogerçekçi görüntülerini oluşturmak için herhangi bir 3D yazılıma da aktarılabiliyor ve içe aktarılabiliyor. Bu, prototipler ve tanıtım amaçlı ürünler üretmek için gereken çabayı azaltarak çevre ve maliyet dengesi açısından fayda sağlıyor.